Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
ellyvas

placa de baza- probleme

Recommended Posts

Buna ziua!!!As vrea un sfat sau as dori sa stiu daca explicatia sau ideea mea este valabila raportat la defectul unei placi de baza cu vechime de peste 8 ani.Recent am fost la cineva pentru a repune pe "picioare" un calculator. De fiecare data cand pornea pc-ul imi dadea disk boot error sau erorr loading sistem operating. Am dat reset de bios si problema a persitat. Am incercat sa instalez windowsu, iar pentru o periaoda cam de 3 h a mers pana la stingerea si pornire calculatorului. De fiecare data cand il deschideam trebuia sa instalez windosul, care de cateva ori a functionat. Dar in ultima sapatamana nu mai mergea deloc si at cand instalam windowsul , cand venea randul acelui restart dupa copirea fisierelor de pe cd pe disk , se reistala windosul fara sa ampas vreo tasta. Pot spune, ca de ficare data cand stingeai calculatorul si il scoteai din tensiunea se reseta biosul (ceasul,data, ...). Ieri am probat cu alta placa de baza si am mers. Acum vreau sa stiu daca bios e de vina in toata treaba asta, eu la concluzia asta am ajuns, gandindu-ma in contextul dat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Banuiesc ca bateria de 3 volti ce alimenteaza biosul nu mai este buna.Pune alta noua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deci am incercat toate variantele posibile. am inncercat si cul Hard si tot aceasi faza. Deci eu imi mentin parerea ca e de la bios toata nebuneala asta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna ziua!Eu as incerca sa scot placa de baza,si sa masor pe pinii soclului bateriei (in spatele placii) tensiunea de 3 volti daca este prezenta.S-a intamplat sa gasesc soclu aratand foarte bine,dar fortata de cineva la scoaterea bateriei,care era intrerupta in interior,si sa nu mai tina chipul de bios sub tensiune.....L-am inlocuit acum vreo 2 ani,si merge si de atunci....Succes,Copak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.