Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
djmanson84

Ajutor cu programarea unuei memorii 24cxx

Recommended Posts

Buna ziua ! ma chinui de 2 zile sa programez o banala memorie 24cxx. Am de cativa ani buni contruit de mine un programator http://electrodb.ro/atelier/microcontro ... -i%C2%B2c/ (a nu se considera reclama sau altceva). Din cate tin eu minte programatorul a functionat la vremea respectiva , acum detin un PC cu win 7/64 si un laptop cu xp/32. Din cate stiu cu sitemele de operare mai noi nu prea merg IC prog si Pony prog . La laptop nu am serial , dar folosec un convertor usb rs232 cu cip ftdi (e original ). Problema e ca orice varianta incerc nu reusesc sa scriu o memorie 24 cxx ; imi da erori de la inceput , ori se face ca scrie si la urma ca nu poate scrie la adresa H sau alta chestie ce am obs la ic prog(pe laptop) :atunci cand ii dau setup hardware imi sta foarte mult si gandeste pana sa apara fereastra . Intrebari: Cablul folosit la acest programator trebuie sa fie 1 la 1 (adica pin la pin ) sau prin inversari de rx tx si altele (1,6 duse la 4 ). Cat timp ar lua pana scrie si verifica memoria ? din cate imi aduc aminte ....parca dura f putin ...cateva secunde (acum cand se face ca scrie imi ia cateva minute).

 

Va multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

La mine, pe Win7/32, ruleaza bine PonyProg, cu varianta simpla de programator pe serial(com1). Ieri am incercat IC-prog si se blocheaza programul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pony prog nu merge pe USB..... s-a mai discutat. Pentru USB folositi Open Prog ( ...sau chiar clona de Pickit 2) este usor de construit ... Pe acest forum cautati dupa userul Nel65viewtopic.php?f=205&t=135130 ..... sau direct in googlePS: ... eu unul n-am reusit Pony prog pe serial pe Win 7 64.... numai pe Xp si cu port de serial.

Share this post


Link to post
Share on other sites

La vanzari se gasesc programatoare bune.Unul este postal 3.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pun si eu o intrebare am avut la deblocat un cass alpha cc , am scos 24c01 6 , pus pe programator TL866A , am citit dump , gasit cod . toate bune . am zis sa incerc sa scriu in el varianta code off si surpriza eroare. am uitat sa fac un print la eroare ceva de genu ca 51 de zone nu au putut fi scrise. incerc sa scriu dumpul cu cod cel salvat. 28 de erori . scot de la naftalina improvizatia dupa ponyprog scris dump orig cu cod , tot perfect . :sparge: stiu ca sunt putine informatii dar nu am avut timp sa experimentez cu casetofonul era urgent .. sunt la inceput cu TL866 dar ma asteptam un 24c01 sa il lucreze fara probleme . mai este varianta de setari, eu am lasat tot default . o sa iau un eeprom si o sa ma joc cu el sa pun si printuri .. dar daca cineva lucreaza cu tl866 il rog sa-mi spuna si mie daca e vre-o chichita ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Care este legatura cu acest topic ("Alte microcontrolere") faptul ca nu-ti merge tie deblocarea unui "cass" ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

postarea nu este despre decodarea unui casetofon , este despre programarea unui eeprom 24c01 cu TL866 . nu vad unde altundeva puteam posta

Share this post


Link to post
Share on other sites

este exact tipul , este fixat bine, verificat masurat . am dat erase , clear buffer , fill....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.