Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
ALEX60

ajutor final Onkyo tx ds 838

Recommended Posts

Va salut. Am cumparat de la cineva partea finala de la Onkyo tx ds 838. Am coborat de pe un site schema , am gasit intrarea ,iesirea dar ma incurc la alimentare. Am gasit conectorul JL 912 cu 3 fire (ac2 +ac2 +gnd) Nu vad totusi de la transformator cu cat se alimenteaza. Si alta problema, am gasit conectorul JL 501 cu 4 fire ( + 22 , spro , sbs si dgnd ) Aceasta sa fie o alimentare pentru alt modul din amplificator ? Omul care l-a vandut a spus ca transformatorul ar si in jur de 2x30 ac.Astept un sfat si o indrumare. Sanatate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"transformatorul ar si in jur de 2x30 ac" - nu cred ca este un simpu traf cu o mediana pentru +/-30V.Daca spui ca ai schema , vezi ce blocuri alimenteaza si ... te lamuresti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc pentru raspuns, dar nu reusesc sa descopar tensiunea de alimentare . Am deslusit sa vad cum sant alimentate modulele amplificatorului, dar in scheme nu e data nici o tensiune, s-a nu stiu sa caut .As dori un ajutor un pic mai amanuntit ,de aceea am si postat aici. Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Care placă cu amplifuri o ai? Ptr NAAF-5809-1 tensiunea e de 2x40Vca. Ptr NAAF-5817-1 e de 2x33Vca prin siguranţe de 6,3A temporizate (bănuiesc că de asta e vorba)................+22V e tensiunea ptr relee şi ventilator. Vine de la placa cu procesorul.DGND e masa digitală. SPRO e protecţia, merge la procesor.SBS e comanda tensiunii ptr diferenţialele amplifurilor, un soi de mut la pornire, oprire şi avarie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc pentru raspuns domnule ZAL , este vorba despre naaf 5817. Am numai placa cu etajul final .Deci urmatorul pas este un transformator 2x33 vcc, cu o putere de 3 amperi pe fiecare ramura si alimentat ar trabui sa functioneze fara nici un reglaj.Multumesc .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ar trebui să ai în jur de +/-45V pe cond de filtraj. Protecţie nu vei avea, decît dacă completezi extern partea de supraveghere tensiune şi curent existentă pe placă cu un temporizator la pornire, detecţie lipsă tensiune de alimentare şi releu. Mai trebuie să rezolvi cumva comanda mutului. O parte din comanda lui e pe placa cealaltă (Q964,965 şi piesele lor), poţi copia schema pe o plăcuţă de test. Practic se aplică temporizat tensiunea pozitivă pe pinul SBS (cam +56V de la placa cealaltă, dacă la +45V nu funcţionează, micşorezi R556,656 la 47k). Tot de acolo te poţi inspira ptr comanda releelor (Q991,992 iar 1 logic e circa +4...5V).Ptr ventilator, +22V îi faci dintr-un secundar de 15...16Vca, redresat şi filtrat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.