Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
calinpuiu

Activare senzor cu intarziere

Recommended Posts

Am trei senzori conectati la o alarma, ei functioneaza la 220v. Problema este ca imediat dupa ce ii pun sub tensiune devin functionali si nu mai am timp sa ies din camera, pentru ca activeaza alarma la cea mai mica miscare. Exista vreo posibilitate sa intarzi activarea lor cu 30 de secunde sau 1 minut pentru a avea timp suficient sa ies din camera . Sau este un releu ce face ceva de genul, eu tot am cauta dar nu am experienta necesara su nu stiu exact ce sa caut. Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In principiu, alarma este cea care iti ofera timpul necesar ca sa parasesti perimetrul protejat. Setarea ar trebui sa fie undeva la centrala de alarma. Senzorii isi fac treaba (fara intirziere), centrala de alarma este cea care tine cont sau nu de ei. Orice portita pe care o strecori in sistemul de alarma poate cauza la un moment dat o problema in sistemul de securitate. De exemplu: daca releul sau dispozitivul care iti va asigura intirzierea se va defecta ? Nu vei mai avea nici un senzor conectat la alarma !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema este ca ii o alarma facuta de cineva. sunt trei senzori cumparati separat si conectati la o sonerie mai veche iar senzori nu au timp de intarziere la pornire se activeaza automat. am vazut releu temporizator de la 0-60 de secunde dar nu stiu exact cum functioneza si nu gasesc prea multe detalii despre el. Ar fi bun in cazul meu sa intarzii alimentarea la senzor cu un minut

http://www.okazii.ro/aparate-de-masura/ ... a135929454

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu conteaza cu cat vrei sa amani alimentarea , in momentul in care senzorii vor fi alimentati ei vor declansa alarma ; asa sunt facuti : cand sunt alimentati cupleaza releul .Presupun ca senzorii comanda o sirena ; daca asa stau lucrurile se poate monta un releu de temporizare pe iesirea spre aceasta in asa fel incat desi senzorii declansaza , sirena sa nu sune ; temporizarea pe sirena trebuie sa fie mai mare decat temporizarea senzorilor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mati inteles gresit. sau poate nu mam exprimat eu bine, atunci im cer scuze. Doar atat vreau sa dau curent la senzor cu intarziere de 1 minut dupa ce am activat comutatorul de pornire. Curentul la sirena merge direct de la senzor, senzorul nu da curent sirenei decat in momentul cand detecteaza miscare, iar cand detecteaza miscarea el va da curent sirenei timp de 7 minute.La senzor am pus un intrerupator, adica doar cand ies din incapere sa activez sensorul, dar problema este ca intre intrerupator si senzor sa pun un asemenea releu temporizator care sa dea curent la senzor dupa 1 minut de la activarea intrerupatorului. Acel releu sa imi ofere acel minut sa ies din camera de aceia am nevoie de el, si dupa ce se activeaza releul sa raman activ pana intrerup iaras curentul din intrerupator. Am gasit acel releu temporizator pe Okazii si cread ca face acest lucru dar nu sunt suta la suta sigur deoarece nu am gasit destule explicatii despre el. Multumesc anticipat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

acesti senzori de miscare , in momentul cand sunt pusi sub tensiune vor declansa alarma indiferent daca detecteaza sau nu miscare . Asadar daca vrei de exemplu sa intarzii cu un minut alimentarea senzorilor , supa ce va trece un minut si sezorii vor fi alimentati alarma va suna timp de 7 minute daca atat este setata temporizarea senzorilor .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Senzori iam testat nu activeaza alarma. Va rog doar sa_mi raspunfeti daca exista un asemenea releu temporizator care sa _mi aprinda un bec la 1minut dupa ce am activat intrerupatorul. Multmesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are dreptate colegul iuli09 : la alimentarea senzorilor are loc initializarea lor, moment in care se activeaza - adica inchid acel contact, similar cu detectarea unei persoane. Cel putin toti senzorii pentru proiectoare pornesc proiectoarele la alimentarea lor ...dupa citeva zeci de secunde se sting si pe urma vor aprinde proiectoarele doar la detectarea unui intrus. Prin urmare intirzierea ar trebui nu pe alimentarea senzorilor si pe firul care duce la sirena ...sa nu porneasca in primele zeci de secunde, sau pe firul contactului de la senzor (nu pe cel de alimentare).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toata lumea imi de spune senzori dar de ce nu intelegeti cu nu se comporta asa ca iam testat, nu sunt senzori normali de la proiectoare, sunt anume pentru asa ceva si nu se comporta cum spuneti voi iam testat. De ce nu ma lamuriti cu releul pentru ca defapt aceasta este intrebarea . EXISTA UN RELEU SA INTARZIE UN MINUT PUNEREA SUB TENSIUNE A UNUI CIRCUIT?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da , exista . Cel spre care ati facut trimitere este unul dintre ele .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da af si o priza cu telecomanda o solutie dar problema este ca , priza are o singura telecomanda si sunt mai multe persoane care o sa intre in acea camera si va fi doar o telecomanda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puneti telecomanda intr-un loc de unde sa poate fi utilizata de toti cei autorizati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Puneti telecomanda intr-un loc de unde sa poate fi utilizata de toti cei autorizati." sub pres !!!! ma gandesc,cand ati "proictat " acest system de alarma,ati luat in considerare aceste aspecte:intarziere la intrare,la iesire,mod de activare/dezactivare ?! poate trebuie sa treci alimentarea printr-un intrerupator classic de lumini montat afara ! presupunand ca hotii nu vor sa aprinda lumina cand vin la furat !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.