Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Guest alecsxus

Schema senzori parcare

Recommended Posts

Guest alecsxus

Hello all,Sper sa nu fie gresit postat, daca totusi este rog un moderator sa mute topicul.Find primul meu post please be kind.Am urmatoarea idee pentru instalarea unor senzori de parcare pe masina.Montez 2 instalatii pe masina : 4 senzori+consola centrala pentru fata si 4 senzori+consola centrala pentru spate.Aici vine partea mai interesanta :As vrea sa evit conectarea la curent celor doua instalatii direct pe cablul de alimentare al lampilor de mers inapoi, pentru a evita oprirea alimentarii acestora atunci cand lampile nu mai sunt aprinse.Ideea mea era sa conectez pe acel cablu de la lampile de mers inapoi un releu(cred) care sa porneasca sistemul celor 2 instalatii(alimentate eventual direct de la baterie), iar dupa decuplarea lampilor senzorii sa mai fie activi inca aproximativ 1 minut si apoi sa opreasca alimentarea.(presupun ca este nevoie de un circuit de intarziere - daca asa este corect spus).Am gandit corect sistemul? Mentionez ca nu ma intereseaza leduri sau afisaje, fiecare sistem avand deja un buzzer care se conecteaza la consola centrala a senzorilor.Ceva sfaturi legate de piesele necesare?Practic este exact ca sistemele de fabrica ale unor masini (si mult mai ieftin cred eu :d ), dar nu am gasit din pacate o schema pe undeva.Multumesc anticipat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poţi face cu un 555 în configuraţie de monostabil. Ai nevoie de un singur releu, care va fi folosit pentru alimentarea senzorilor. Semnalul pentru 555 îl iei direct de pe bec.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.