Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Guest ronin13

Buy your second radio station first

Recommended Posts

Guest ronin13

Salutare,Mi-a placut mult expresia de mai sus, pe care am intalnit-o la o marca de trepiede foto. Cred ca reprezinta o realitate si in cazul echipamentelor radio, din cauza pretului deloc de neglijat.Nu sunt radioamator. Ma gandesc serios sa invat si sa incerc sa-mi iau autorizatie pentru clasa III.Va rog sa ma indrumati pentru prima mea achizitie. Ma intereseaza o statie portabila, pe care sa o pot lua intr-un rucsac pe munte si in afara de pret mi se pare foarte ok Yaesu VX-6R care este foarte laudata in review-uri. Este cam scumpa si inca nu stiu cum rezolv cu bugetul. Cu permisiunea Dvs. as vrea sa reformulez ce ma intereseaza de fapt:- ma intereseaza o statie radio portabila cu scopul de radio scanner, cu o sensibilitate destul de mare ca sa pot receptiona comunicatii necodate din toate benzile (capabilitatea RX 0.5-999MHz este foarte atractiva pentru mine)- ma intereseaza o statie radio portabila cu care, in caz de nevoie sa pot transmite pe distante pana la 10-20km in camp deschis (nu stiu daca pmr446 sau cb-ul este ok pentru asta- daca ce am scris mai sus, nu se poate realiza cu pmr446 sau cb (in contextul statiei portabile), atunci ma intereseaza foarte mult sa-mi iau autorizatie de radioamator cel putin clasa III- atunci cand devin radioamator "cu acte in regula", nu as vrea sa fi dat deja 500-700 ron pe o statie pmr/cb, urmand sa dau inca vreo 900-1000 ron pe o statie mai buna.Multumesc pentru ajutor,Cristian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca sa devii radioamator de emisie-receptie, i-ti trebuie o autorizatie, eliberata de ANCOM. Aceasta autorizatie se da pe baza unui examen, la inceput, pentru incepatori clasa a iii-a. Ai timp destul sa strangi niste bani ca sa-ti cumperi o portabila, dar mai intai trebuie sa te autorizezi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru receptie nu e nevoie de nici o autorizatie.Ca sa discutam si despre subiect insa, VX-6 e o portabila foarte buna si nu gresesti nimic daca o iei. Daca insa vrei doar sa vezi despre ce e vorba pentru inceput, poti incepe cu un Baofeng UV-5R sau UV-B5 - care sunt foarte accesibile, iar dupa ce te autorizezi si lucrezi putin in benzi o sa iti dai seama mai bine de ce ai nevoie. O portabila de 4-5W out nu iti ofera o acoperire mult mai mare decat o portabila PMR de 0.5W (limitarea e data in mare parte de vizibilitate), avantajul practic e insa in posibilitatea accesarii repetoarelor pentru radioamatori si faptul ca eventualii corespondenti mai respecta un cod de conduita in trafic radio.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest ronin13

Multumesc pentru raspunsuri.Am dat deja comanda pt o BAOFENG UV-B5 + o antena NAGOYA NA-701 (impreuna 46usd - transport gratuit)Nu m-a doborat pretul, si indiferent daca imi place sau nu, cred ca o pot da repede pe okazii la cate review-uri bune are. Si ori ma las de acest hobby ori trec la ceva mai bun :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.