Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mach3 probleme


Vizitator ovy_constanta

Postări Recomandate

Vizitator ovy_constanta

salutare!De curand mi-am achizitionat un cnc si incerc sa lucrez cu el.Problema mea este ca dupa ce proiectez ceva in Artcam si il export ca .dxf in programul Lazycam - aici facandu-i setarile de gravare - il incarc in mach3. In Mach3 , pe display-ul micdin dreapta apare doar o bucata din desenul initial. Am presupus ca e o problema de display deoarece in display-ul din partea stanga aparea tot programul cu coord x,y,z etc. Cand am dat start la executie masinaria s-a oprit exact pana unde era desenul...Ceva idei sau indrumari ? Va rog!Daca e nevoie pun si poze.M-am gandit ca poate este programul Mach3 - l-am descarcat de pe torrent - cnc-ul a venit fara program (nu am vrut sa-l cumpar)Ma poate ajuta cineva?Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu stiu ce treaba aveti cu LazyCamVad ca aveti un Artcam. Din cate am anteles acesta are posibilitatea sa faca gcode.Salvati gcode in mm fisier "tap'. Fisierul rezultat al incarcati in Mach3 ( dupa ce ati facut inainte setarile corecte in "Config" ale Mach3, conform cartii tehnice a masinii dumneavoastra.)Mach3 daca nu are licenta ruleaza numai 500 linii dupa care se opreste. Probabil acesata ar fi situatia .La ancarcare gcod in Mach3, aveti grije ca anainte sa aduceti valorile pe 0 (Apasati butonul "Reset " . Pe centrul ecranului aveti X Y Z, apasati pe fiecare si aduceti valorile la 0 ) apoi ancarcati fisierul "tap"Daca altcineva are alte variante sa posteze mai departe

Link spre comentariu
Vizitator ovy_constanta

Multumesc foarte mult pentru ajutor!Era inr-adevar programul - nu avea liceenta! Am cumparat-o si acum totul e ok!Dar mai am o problema pe care credeam ca e tot din program pentru ca am tot umblat la setari si degeaba:Este vorba de dimensiunile unui desen pe care l-am desenat sau pe unul salvat de pe net...Ii reconfigurez dimensiunile in artcam il export in lazycam aici imi arata ca are dimensiunile setate de mine. In mach3 dimensiunile sunt altele...desenul se executa mult mai mare. Nu mai stiu unde sa intru pt setari! Am luat pe rand fiecare setare....Artcam-ul asta care il am ( de pe net ) Artcam 8.1 ( fara liceenta ) nu salveaza fisier .tap de aceea tot vertingoul asta.Mai am si Cambam trial 40 nici ala nu salvaza .tap.Sa fie oare din cauza liceentei? Si aici? Deja am platit destul de mult....dar daca numai asa merge....Va rog inca putin ajutor....Multumesc!!!!!

Link spre comentariu

Posibil sa nu aveti valorile corect trecute in Motor tuning .

Masurati cu un subler pasul suruburilor coducatoare.

Daca suruburile au pasul de 5 mm treceti in motor tuning valoarea de 40

Daca suruburile au pas de 4 mm treceti valoarea de 50

Daca suruburile au pas de 3mm treceti valoarea de 66,66

Daca electronica o aveti setata pe micropasi , sa spunem 1/2 , dublati valoarea din motor tuning( adica 40 va deveni 80, 50 va deveni 100, 66.66 va deveni 133,32

Setati independent fiecare axa X,Y,Z , salvati setarea la fiecare axa , iar la final dati OK

Respectati pasii din imagine 1 , 2 , 3 ,4. Sa speram ca va fi bine

Posted Image

Link spre comentariu

Asa cum s-a spus mai sus, nu ai nevoie de lazycam. Salvezi direct fisier .tap din artcam.In dreapta jos, derulezi pana la Mach3 .....tap, ca in figura, sau mai sus, daca derulezi, ai GC in mm si salvezi in codG direct din artcam. Incearca sa faci setarea pasilor in mod automat, in tabelul setings la Mach3, deasupra butonului de reset, ai optiunea de setara automata a pasilor, pe fiecare axa in parte.

post-33222-139829746927_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator ovy_constanta

Asa cum s-a spus mai sus, nu ai nevoie de lazycam. Salvezi direct fisier .tap din artcam.In dreapta jos, derulezi pana la Mach3 .....tap, ca in figura, sau mai sus, daca derulezi, ai GC in mm si salvezi in codG direct din artcam. Incearca sa faci setarea pasilor in mod automat, in tabelul setings la Mach3, deasupra butonului de reset, ai optiunea de setara automata a pasilor, pe fiecare axa in parte.

artcamul nu are liceenta ... nu merge salvat .tap :jytuiyu ma gndeam la un program mai eficient si pentru mill si pentru turn multumesc
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator radio_blanck

Am si eu o problema cu Mach3. am luat de pe net o interfata USB, ca sa nu ma mai chinui cu port paralel.

Merge perfect doar ca atunci cand e conectata Mach3 nu mai face homing pe axa Z,se aprinde "led-ul" verde si sare la X si Y,unde face homing corect

Daca scot cabul usb Mach3 face si pe Z

Mach3 e cu licenta "Papa Fabio" probabil multi o folosesc pasta

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Salut !

Ca sa nu mai deschid un Subiect nou, care ar putea fi problema atunci cand apas pe tasta > motorul merge intr-un sens, cand apas pe < motorul merge in acelasi sens, iar cand ridic degetul de pe tasta si apas din nou aceasi tasta, motorul isi schimba sensul. Am reverificat legaturile si setarile am schimbat si motorul si driverul si face aceeasi chestie. Tin sa precizez ca lucrul asta se intampla pe axa Y si Z, axa X se comporta normal.

 

Este vreo problema daca leg doua drivere la aceeasi pini pe Break Board ? Pentru ca folosesc doua motoare la axa X ? Le-am legat asa ca sa nu mai existe nici un risc de a ita ansamblul in cazul in care exista diferente pe Slave la pini.

 

Multumesc!

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator ady88reli

Salut,

 

De curand am inceput sa-mi construiesc un CNC, am reusit sa-mi fac axele X si Y pe care le testez acum. Problema pe care o intampin este ca in momentul in care ii pun un Gcode si ii dau Cycle Start avansul este foarte mic desi l-am dat la maxim. Cand misc axele din tastatura avansul este mult mai mare . Se poate schimba de unde Feed Rate-ul sau Units/min pentru ca masina mea sa se miste mai repede in timpul programului?

Tin sa precizez ca Motor Tunning-ul este facut.

Link spre comentariu

Deschizi stanga sus - Config.  Se deschide  fereastra.  Apesi pe  General config.  Se deschide o fereastra mare  General Logic Config.   Mergi la ultima coloana din dreapta sus.

Vezi daca ai bifat  Use WatchDogs.   Bifeaza si vezi cum merge.

Daca este deja bifat cautam in alta parte.

Explicatie mai babesca ,dar sper sa mearga.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări