Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
ovy_constanta

mach3 probleme

Recommended Posts

salutare!De curand mi-am achizitionat un cnc si incerc sa lucrez cu el.Problema mea este ca dupa ce proiectez ceva in Artcam si il export ca .dxf in programul Lazycam - aici facandu-i setarile de gravare - il incarc in mach3. In Mach3 , pe display-ul micdin dreapta apare doar o bucata din desenul initial. Am presupus ca e o problema de display deoarece in display-ul din partea stanga aparea tot programul cu coord x,y,z etc. Cand am dat start la executie masinaria s-a oprit exact pana unde era desenul...Ceva idei sau indrumari ? Va rog!Daca e nevoie pun si poze.M-am gandit ca poate este programul Mach3 - l-am descarcat de pe torrent - cnc-ul a venit fara program (nu am vrut sa-l cumpar)Ma poate ajuta cineva?Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu stiu ce treaba aveti cu LazyCamVad ca aveti un Artcam. Din cate am anteles acesta are posibilitatea sa faca gcode.Salvati gcode in mm fisier "tap'. Fisierul rezultat al incarcati in Mach3 ( dupa ce ati facut inainte setarile corecte in "Config" ale Mach3, conform cartii tehnice a masinii dumneavoastra.)Mach3 daca nu are licenta ruleaza numai 500 linii dupa care se opreste. Probabil acesata ar fi situatia .La ancarcare gcod in Mach3, aveti grije ca anainte sa aduceti valorile pe 0 (Apasati butonul "Reset " . Pe centrul ecranului aveti X Y Z, apasati pe fiecare si aduceti valorile la 0 ) apoi ancarcati fisierul "tap"Daca altcineva are alte variante sa posteze mai departe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mach 3 are cateva licente "blacklisted", asa ca unul downloadat de pe torrente nu va functiona decat in mod demo, adica 500 de linii de Gcode. Asta e si motivul pentru care desenul apare partial in fereastra lui.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc foarte mult pentru ajutor!Era inr-adevar programul - nu avea liceenta! Am cumparat-o si acum totul e ok!Dar mai am o problema pe care credeam ca e tot din program pentru ca am tot umblat la setari si degeaba:Este vorba de dimensiunile unui desen pe care l-am desenat sau pe unul salvat de pe net...Ii reconfigurez dimensiunile in artcam il export in lazycam aici imi arata ca are dimensiunile setate de mine. In mach3 dimensiunile sunt altele...desenul se executa mult mai mare. Nu mai stiu unde sa intru pt setari! Am luat pe rand fiecare setare....Artcam-ul asta care il am ( de pe net ) Artcam 8.1 ( fara liceenta ) nu salveaza fisier .tap de aceea tot vertingoul asta.Mai am si Cambam trial 40 nici ala nu salvaza .tap.Sa fie oare din cauza liceentei? Si aici? Deja am platit destul de mult....dar daca numai asa merge....Va rog inca putin ajutor....Multumesc!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

mach3 e un soft pretentios la setari si cerinte,precum si la instalare(windows curat,in standard pc).ai grija ce setari faci!incearca setarea mm/inch daca nu ai facut-o.urmeaza pasii din tutoriale,sunt o gramada.foloseste suita vectric pentru cad-cam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posibil sa nu aveti valorile corect trecute in Motor tuning .

Masurati cu un subler pasul suruburilor coducatoare.

Daca suruburile au pasul de 5 mm treceti in motor tuning valoarea de 40

Daca suruburile au pas de 4 mm treceti valoarea de 50

Daca suruburile au pas de 3mm treceti valoarea de 66,66

Daca electronica o aveti setata pe micropasi , sa spunem 1/2 , dublati valoarea din motor tuning( adica 40 va deveni 80, 50 va deveni 100, 66.66 va deveni 133,32

Setati independent fiecare axa X,Y,Z , salvati setarea la fiecare axa , iar la final dati OK

Respectati pasii din imagine 1 , 2 , 3 ,4. Sa speram ca va fi bine

Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asa cum s-a spus mai sus, nu ai nevoie de lazycam. Salvezi direct fisier .tap din artcam.In dreapta jos, derulezi pana la Mach3 .....tap, ca in figura, sau mai sus, daca derulezi, ai GC in mm si salvezi in codG direct din artcam. Incearca sa faci setarea pasilor in mod automat, in tabelul setings la Mach3, deasupra butonului de reset, ai optiunea de setara automata a pasilor, pe fiecare axa in parte.

post-33222-139829746927_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am reusit!Multumesc foarte mult!!!!Dau o bere cand veniti in cta!!!Si acum ne apucam de treaba....Daca mai am nelamuriri va mai deranjez...Va multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asa cum s-a spus mai sus, nu ai nevoie de lazycam. Salvezi direct fisier .tap din artcam.In dreapta jos, derulezi pana la Mach3 .....tap, ca in figura, sau mai sus, daca derulezi, ai GC in mm si salvezi in codG direct din artcam. Incearca sa faci setarea pasilor in mod automat, in tabelul setings la Mach3, deasupra butonului de reset, ai optiunea de setara automata a pasilor, pe fiecare axa in parte.

artcamul nu are liceenta ... nu merge salvat .tap :jytuiyu ma gndeam la un program mai eficient si pentru mill si pentru turn multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am si eu o problema cu Mach3. am luat de pe net o interfata USB, ca sa nu ma mai chinui cu port paralel.

Merge perfect doar ca atunci cand e conectata Mach3 nu mai face homing pe axa Z,se aprinde "led-ul" verde si sare la X si Y,unde face homing corect

Daca scot cabul usb Mach3 face si pe Z

Mach3 e cu licenta "Papa Fabio" probabil multi o folosesc pasta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut !

Ca sa nu mai deschid un Subiect nou, care ar putea fi problema atunci cand apas pe tasta > motorul merge intr-un sens, cand apas pe < motorul merge in acelasi sens, iar cand ridic degetul de pe tasta si apas din nou aceasi tasta, motorul isi schimba sensul. Am reverificat legaturile si setarile am schimbat si motorul si driverul si face aceeasi chestie. Tin sa precizez ca lucrul asta se intampla pe axa Y si Z, axa X se comporta normal.

 

Este vreo problema daca leg doua drivere la aceeasi pini pe Break Board ? Pentru ca folosesc doua motoare la axa X ? Le-am legat asa ca sa nu mai existe nici un risc de a ita ansamblul in cazul in care exista diferente pe Slave la pini.

 

Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

 

De curand am inceput sa-mi construiesc un CNC, am reusit sa-mi fac axele X si Y pe care le testez acum. Problema pe care o intampin este ca in momentul in care ii pun un Gcode si ii dau Cycle Start avansul este foarte mic desi l-am dat la maxim. Cand misc axele din tastatura avansul este mult mai mare . Se poate schimba de unde Feed Rate-ul sau Units/min pentru ca masina mea sa se miste mai repede in timpul programului?

Tin sa precizez ca Motor Tunning-ul este facut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deschizi stanga sus - Config.  Se deschide  fereastra.  Apesi pe  General config.  Se deschide o fereastra mare  General Logic Config.   Mergi la ultima coloana din dreapta sus.

Vezi daca ai bifat  Use WatchDogs.   Bifeaza si vezi cum merge.

Daca este deja bifat cautam in alta parte.

Explicatie mai babesca ,dar sper sa mearga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

WatchDog este bifat.

Exista vreo setare in programul care fac GCode-ul care modifica viteza sau totul este numai din Mach 3?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.