Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
robyb

Aparat sudura aluminiu

Recommended Posts

Buna ziua, Ma intereseaza sa cumpar un aparat de sudura care sa poata suda tabla de aluminiu grosime 1-3mm Mig/Mag Tig ? La ce specificatii sa ma uit ca sa stiu daca poate suda tabla alu 1-3mm ??Am incercat cu oxiAcetilena dar ma depaseste , din cate stiu este mai usor cu mig/magMa intereseaza un aparat de sudura care sa aiba un raport calitate pret bun. Buget maxim 3000 lei , in bugetul asta intra si accesoriile . Nu ma intereseaza nimic peste acest buget. Multumesc anticipat Robert

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sudura aluminiului se poate face si cu electrozi,de aluminiu bine inteles.Pentru asta e suficient un aparat de sudura, tip invertor,pe care-l poti achizitiona la un pret de pina 1000 de roni.MIG,MAG,TIG presupune o investitie ceva mai marisoara,care s-ar putea sa depaseasca bugetul pe care esti dispus sa-l aloci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

am inteles ca nu se poate suda tabla subtire 1-3mm cu electrod de aluminiu. Este adevarat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sudura aluminiului cu electrod ... nu vreau sa intru in polemica cu colegii , dar e un compromis . Mai ales la table . La grosimile pe care le doriti , Mig - Mag . Optiunea 2 , invertor AC - DC . Acesta nu e asa productiv , la cordoane lungi , e mai obositor si cere o " calificare " mai accentuata . Mai e o problema . Pretul . La bugetul pe care - l aveti , cautati un second - hand . Cat mai puternic , de preferat ... Si eventual ceva probe inainte de achizitie . Oricum , atentie la materialul de adaos ( sarma sau baghete ) si gazul folosit . Materialul trebuie corelat cu compozitia pieselor de sudat , iar gazul , butelie de la distribuitor . Nu impurificata prin transfer in butelie ce a continut altceva , si gaz cu compozitie indoielnica . In mare , lucruri care se stiu . Si nu in ultimul rand , expertiza sudorului ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Momentan am setul de OxiAcetilena iar buteliile sunt de la Linde , presupun ca mai bine de atat nu se poate. Insa tehnica de sudare ma depaseste complet , de aceea caut ceva mai "user friendly" Mig/Mag + Argon ,sarma de aluminiu direct in pistol pare destul de simplu de utilizat . Bine, asa am spus la inceput si de OxiAcet. Deci trebuie sa fiu atent la puterea aparatului , aia fiind Amperi , presupun. Sub ce limita sa nu cobor? As prefera unul nou dar mai putin performant cu garantie, decat unul folosit fara garantie. Chiar nu gasesc aparat decent la banii aia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru sudarea aluminiului cu sirma se foloseste metoda de sudare TIG,WiG.Ce inseamna asta? Arcul se face cu un electrod de wolfram sau tungsten iar cu sirma din aluminiu se sudeaza efectiv.Ca sa fiu mai bine inteles sudarea TIG este asemanatoare cu sudarea oxiacetilenica cu diferenta ca aici se face arc electric iar la sudura oxiacetilenica se foloseste flacara.Cred ca m-am facut inteles.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am eu un aparat WIG (chinezarie) de vanzare de 200 A am cumparat din Germania cu 1200 EUR.Am invatat sa sudez cu el aluminiu dar acum a devenit prea mica ...vreau sa cumpar unu mai puternic trifazic racit cu apa.Din pacate nu pot sa dau la 3000 lei am folosit 3 ani asa pot sa las la min 4000 lei.La 200 A poti sa sudezi aluminiu in grosime de 5 mm.Specification:Input voltage: 220-240v,50/60hz,1phaseNo-load voltage:60-80vArc start mode: HF ignition1.for TIG welding:Current range: 20-200ampDuty cycle: 35% at 200ampGas post flow time:1-25sec.Pre-gas time:0-10sec.1). For ac TIG weldingSp%(balance): 30-70%Ac square wave freq.: 20-100hz, 250hz is optional2). For dc TIG welding:Current range:20-200ampDuty cycle: 35% at 200amp2. dc MMA welding:Current range: 5-160ampDuty cycle: 35% at 160ampNet weight: 25kg

post-71215-13982974515_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din pacate colegul nostru are un buget limitat la 3000 roni.E de incercat,poate ca gaseste un aparat de putere mai mica,avind in vedere ca se sudeaza piese din tabla cu grosimi de max 3mm,care sa aiba un pret apropiat de bugetul respectiv.Apratul prezentat de [email protected] arata foarte bine, singura problema fiind, pretul,(din punctul meu de vedere, nu foarte mare).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sudura aluminiului se poate face si cu electrozi,de aluminiu bine inteles.Pentru asta e suficient un aparat de sudura, tip invertor,

Is eu curios, ai incercat sa sudezi tabla de 1mm alu cu electrod invelit?Grig

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am vazut ca are buget limitat dar un TIG pt. aluminiu incepe cu 750 EUR (ebay) si toate sint chinezarii.Unul de firma cu renume incepe de la 3000 EUR.Se poate cumpara ceva mai ieftin aparate defecte dar poti sa ramii cu riscul sa nu scoti la capat cu reparatia.Am cumparat (1 bere) si eu un Fronius 1400 de la un coleg care a vrut sa foloseasca aparatul cu generator si a iesit fum din el...am reusit sa repar 90% dar dupa 10 min de sudura se oprea.Am trimis in Ungaria la un service specializat si am mai platit 150 EUR, acum merge fara probleme!

post-71215-139829745402_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

................Ce parere ai despre Parweld xti , de exemplu asta . am inteles ca firma e OK http://www.ebay.co.uk/itm/Parweld-XTI-1 ... 2583abe507

Acest aparat nu sudeaza aluminiu decit cu electrozi inveliti, pentru sudura aluminiului Wig/Tig, cum e si cazul tau la table "subtiri", e necesar un aparat capabil sa sudeze in curent alternativ, pentru un invertor e necesar sa fie de tipul Ac/Dc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chinezarii:

http://www.ebay.de/sch/WIGGeräte-/124825/i.html?_dcat=124825&Materialart%2520%2526%2520Form=Aluminium&_sop=2

@nickrvl , nu mai e valabila oferta de Lincoln? ca nu mai gasesc postarea la Bazar.

 

Grig

Share this post


Link to post
Share on other sites

[email protected] , nu mai e valabila oferta de Lincoln? ca nu mai gasesc postarea la Bazar.....

Mai e valabila pentru un singur aparat: viewtopic.php?f=59&t=157391&p=1456230#p1456230dar nu sudeaza AC/DC."robyb" da, dupa nume acel aparat se pare ca sudeaza si aluminiu Tig/Wig, nu-l cunosc personal asa ca nu stiu daca si cit de bine merge.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.