Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

imagine SONY KDL 40v3000


Guest vlad_adrian

Recommended Posts

Guest vlad_adrian

Am un lcd sony KDL 40v3000 cu t-con T400HW01 V1 (07A34-1A): - A inceput cu imaginea laptoasa , avea lag - am citit ca probema e comuna si provine de la cipul gamma AS15-F. Am localizat pe tcon board cipul si era fierbine de nu putin tine degetul pe el. Am comandat cipul de pe ebay cu 2 dolari , l-am montat frumos cu statia de lipit si tv-ul a revenit la normal, a mers perfect. - Dupa cateva zile de utilizare imaginea a devenit iar "ciudata" are contur, urmbre verzi si roz , nu stiu cum e definesc fenomenul. Atasez poze care vorbesc de la sine. Daca il las pornit mai mult, peste 15 minute imaginea isi revine si e normala. Nu mai face probleme dupa ce tv-ul e "cald". E posibil ca cipul chinezesc AS15-F sa fie de proasta calitate ? posibil sa fie alt defect care sa nu aiba legatura cu cipul respectiv ? Sa fie ceva condi uscati prin sursa, a stat mult timp neutilizat tv-ul? E posbil sa fie de la frig, tv-ul sta intr-un living unde dimineata sunt sub 20 grade ?

post-24903-13982974512_thumb.jpg

post-24903-139829745122_thumb.jpg

post-24903-139829745126_thumb.jpg

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest vlad_adrian

Nu stiu de unde sa cumpar acel integrat la pret normal, am vazut pe net la vre-o 39-40 lei + transport. L-am luat de pe ebay cu 6 lei cu transport inclus, si banuiam ca toate sunt produse in china, si sunt de aceeasi calitate discutabila, incusiv cele din magazin la 40 lei. Daca sti unde pot gasi in oradea la un pret bun sunt curios !Nu l-am refesfacut, urmeaza sa masor ceva tensiuni. Din poza atasata cu problema , ce pare a fi ? ati mai patit ceva asemanator ?Ciudat ca isi revine in 15 minute si merge perfect, de aceea nici nu l-am desfacut inca.

Link to comment
Guest vlad_adrian

Postez layoutul sursei si tensiuni masurate la iesire spre placa de baza si sper invertor. am notat tensiunile masurate pe poze , in dreptul pinilor.Filtrarea pe alimentarea t-conului te referi la condi de pe sursa ? sau ce sa schimb ? cu ceva indicatii pot schimba tot ce imi sugerati. Maine caut condi sa schimb pe sursa, vad ca am o multime de 50v 10uF , si cativa mai mari.

post-24903-139829745974_thumb.jpg

post-24903-139829746002_thumb.jpg

post-24903-139829746035_thumb.jpg

post-24903-139829746061_thumb.jpg

Link to comment
Guest vlad_adrian

Masuratorile le-am facut in functionare normala, era preincalzit tv-ul si a mers bine din prima. Singura chestie ar fi ca imaginea era neagra pentru ca nu avea semnal de intrare , fiind desfacut nu l-am mai legat la cablu.Urmatoarea problema ar fi ca am studiat electroliticii de pe sursa si sunt toti Rubycon, din cate stiu sunt de calitate buna, mult superioara chinezariilor din comert care se gasesc la 20-30 bani. Nu as vrea sa schimb toti conzii cu chinezarii si apoi sa astept sa curga si sa puste in jumate de an. Ce detalii sa dau sau sa pozez ca sa imi puteti sugera fitrarea t-conului, sau exact conzii care merita schimbati. Mi se pare un pic inutil sa il schimb pe toti daca sunt buni...Cu tensiunile masurate stau rau ?

Link to comment
Guest vlad_adrian

Tv-ul l-am reparat cu ajutorului sfantului alcool izopropilic : se pare ca vinovat era cablul care intrain t-con. Am pipait azi in timp ce functiona si am descoperit ca interferentele respective apareau la atingerea cablului , l-am curatat si degresat cu izopropilic si merge iar perfect. Cat despre piesa de pe ebay , mi se pare ok pretul avand in vedere ca e o nimica toata produsa industrial. In schimb preturile de la noi de 40 lei pt aceeasi piesa , facuta probabil in aceeasi fabrica si trecuta prin 10 maini sa ajunga la un asa pret nejustificat nu mi se pare ok, cand probabil la productie costa 2 lei. Asta din pacate e valabil peste tot si la majoritatea chestiilor de consum pe care dam banii. Ai fi surprins cate chestii iei la 0.9 - 1 dolar de pe ebay cu transportul inclus din china, asta ma duce cu gandul la adaosul uriat pe care il platim intermediarilor, in fine, toata lumea castiva cumva existenta...Intr-un final ma bucur ca nu am schimbat nimic , nu am montat condensatori mai prosti decat cei pe care ii am deja in sursa si am rezolvat problema acasa.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines