Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
bogdan_eduard_daniel

Corector ton cu sau fara preamplificator?

Recommended Posts

As vrea sa ma lamureasca si pe mine cei profesionisti in electronica daca trebuie sau nu trebuie sa construiesc partea finala de amplificare la corectorul din schema atasata.Eu il voi conecta la intrarea unui amplificator pe bdx 66/67.Acest amplificator are o sensibilitate la intrare de aprox 1V.Cati V scoate pe iesire acel corrector fara partea de amplificare finala si cati cu partea de amplificare?

post-74143-139829744922_thumb.gif

post-74143-139829744943_thumb.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asa cum ti-a scris @Mircea Crisan in celalat subiect pe care l-ai deschis, acest ultim etaj are si rolul de a corecta faza semnalului deoarece este un etaj in configuratie inversoare. Uite ce spune autorul schemei: "The final stage is inverting - this is to correct for the inversion in the tone controls, and brings the overall phase back to normal." Acest ultim etaj amplifica semnalul de aproximativ doua ori. Din punctul de vedere al amplificarii nu este neaparat necesar deoarece mai poti jongla si din amplificarea primului etaj. Totusi ar fi bine sa faci schema asa cum a gandit-o Rod Elliot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu mentiunea ca nu sunt profesionist in electronica iti fac totusi o recomandare:Mai bine incerci tu un LM1036 ca si un preamplificator corector de ton.Este mult mai simplu si iesi mai ieftin per total desi ci-ul e mai scump.In acest fel scapi de tendinta ta de a simplifica lucrurile chiar daca nu sunt complicate.Spor,Mircea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avem 8 threaduri deschise pe subiectul :corectoare de ton de acelasi initiator. Ma intreb cate vor fi cu LM1036...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.