Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Florin berdila

Sudarea (lipirea) pastilei pe cuţite de strung

Recommended Posts

Am deschis acest subiect pentru a ,afla cum se sudeaza sau lipeşte pastilele de pe cuţitele de strung am vazut sudate cu alama sau cupru dar nu ştiu procedeu, nu le influienţeaza atunci cand se foloseşte flacara ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

sigur am mai vazut un subiect asemenator si l-am parcurs deci nu ar tr sa te mire daca se muta aceste postari. Cand vezi ca pastila se inroseste inaintea materialului de care o lipesti desigur ca te intrebi daca nu cumva se intampla ceva cu proprietatile ei. daca nu faci imprudenta sa o cufunzi in apa nu cred sa pateasca ceva. oricum ar fi e bine sa stai cu flacara mai mult pe materialul de care lipesti pastila pt ca ambele materiale sa capete o culoare aproximativ asemanatoare deci si temperatura aprox egala, lucru care conduce si la o lipire ( brazare) corecta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sudarea placutelor din carburi metalice, se face cu alama folosind flacara oxiacetilenica.Placutele din carburi metalice nu au de suferit in urma sudurii datorita temperaturii de sub 1000 grade la care se topeste alama.Temperatura de sinterizare a placutelor din carburi metalice este cuprinsa intre 1500 de grade si 2500 grade sau chiar mai mult,functie de pulberile folosite.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...mai...babeste: se incalzeste suportul pana la rosu,se incalzeste sarma de alama,se pune borax si pe sarma si pe suport si sarma se topeste pe suport sub flacara.Cu ajutorul flacarii [nivelam ] alama depusa ;se repeta figura cu pastila sau se incalzeste pastila,se pune borax pe ea si apoi se aseaza peste suport si cu flacara se insista pana cand placuta adera la suport si iese in exterior alama in surplus.Se tine presata placuta pe suport si dupa racire se polizeaza alama in exces si se ascute vidia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

cu TIG- ul s-o putea alami placuta?

Nu cred.TIG-ul dezvolta o temperatura foarte mare.Din ceea ce am citit pe forumurile de sudura, sigur alama nu se poate suda cu TIG-ul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

a mai fost descris in amanunt de ceva vreme procedeul pe acest forum, la "scule in regim diy"

Colegul Florin berdila citeste ce vrea el din forum,pentru el nu exista functia de cautare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

cu TIG- ul s-o putea alami placuta?

Alama se poate topi cu TIG-ul dar este un proces necontrolabil, pusca si sar stropi din cauza temperaturii foarte mari, se oxideaza zincul din compozitie si apare un praf alb abundent.In schimb nu am incercat cu cupru deoarece sudez frecvent piese din inox pe alama cu cupru.Trebuie sa incerc si comunic rezultatele.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Se poate incerca cu un aparat de sudura cu sunt reglabil, realizarea unei instalatii de incalzire sub presiune, cu electrozi de grafit. Este ceva foarte asemanator sudurii prin puncte. Trebuiesc doua placi cat mai masive din grafit, care se monteaza pe suporti din otel. Materialele utilizate sunt aceleasi ca si in cazul alamirii cu flacara oxi-gaz - alama si borax. Presarea se poate realiza intr-o menghina pozitionata cu surubul de strangere pe directia verticala. Pentru compensarea unghiurilor sculei se pot realiza pene cu inclinatii diferite.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se poate incerca cu un aparat de sudura cu sunt reglabil, realizarea unei instalatii de incalzire sub presiune, cu electrozi de grafit. Este ceva foarte asemanator sudurii prin puncte. Trebuiesc doua placi cat mai masive din grafit, care se monteaza pe suporti din otel.

Ma bate gandul dar din pacate nu am grafit decat de la baterii sau eventual ceva carbuni de motor dar mici,poate daca as avea carbuni de la triodina cred ca as incerca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines