Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
dyrty

Alarma Paradox SP 4000-ajutor la setari

Recommended Posts

Am nevoie de ajutor la configurarea unei alarme Paradox SP4000,tastatura Tm40 si 2 senzori DG55.Este montata si porneste.Senzorii legati la z1-com,z2-com cu rezistor de 1k serie.Tamper serie la z3-com cu rezistor 1k.z4-com inchis cu rezistor 1k.Sirena cu 1k paralel.Se doreste ca cele 2 zone cu senzori sa fie intarziate 30 sec. deoarece sunt 2 usi care trebuiesc supravegheate.Problema este ca orice setare am facut i-mi arata zonele 1,2 si 3 deschise.Am facut asazona 1 temporizare 1 20sec.zona 2 temporizare 2 30seczona 3 tamper am incercat si cu instantanee si cu 24 ore efractie.iar zona 4 am lasat-o dezactivata.din tastatura am activat clopotel zona 1 si 2 dar nu merge.Definirea zonelor 1 si 2 am facut asa 001/01/1/1238 002/02/1/1238In ce alte sectiuni trebuie sa fac setari.Am resetat si tastatura si acum a ramas blocata la select language.Nu este prima alarma pe care o leg dar nici nu ma ocup in mod expres cu asa ceva.Mai cunosc una alta dar m-am poticnit in setari si am nevoie de ajutor.Stiu ca multi dintre voi sunteti ocupati si satui de expicatii dar numai asa mai putem invata una alta si ceilalti mai putin priceputi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verifica adresa 706 si ai grija ca 2 sa fie aprins. Daca este stins, scoate rezistentele. Din cate vad, la SP4000 centrala vine setata ca NC nu EOL.

Din moment ce ambele zone (1 si 2) sunt delay 30, de ce le-ai definit pe delay 1 si delay 2, nu puteau fi amandoua pe delay 1?

Baga asa dupa ce intrii in programare: adresa 001/delay 01/partitia 1/optiiune zona este deja setat 1,2,3,8 asa ca apesi ENTER. Sare automat la zona 2/ delay 01/ partitia 1/ ENTER sa mergi la zona 3/ instant 16/partitia 1/ENTER, sare la zona 4/00 disable/enter enter clear.

Nu este necesar sa indoruci de fiecare data zona pe care o programezi pentru ca dupa definirea zonei 1, sare direct la zona 2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut. Avand in vedere tipul de legaturi pe care le-ai facut va trebui sa dezactivezi tamper recognition. In sectiunea 705 trebuie sa stingi 3 si 4. Pe viitor iti sugerez totusi sa faci legaturile NC with EOL, with tamper and wire fault recognition. Legaturile le poti vedea atat in manualul de instalare cat si in cel de programare. Pui o rezistenta de 1k in paralel cu relay si una de 1k in serie cu tamper. Asa o sa faci si economie de 2 fire pentru ca o sa folosesti 2 fire pentru alimentare si 2 fire pentru zona+tamper. Tu acum folosesti 2 fire pentru alimentare, 2 pentru zona si 2 pentru tamper. Si o sa mai ai avantajul ca o sa stii care dintre senzori da tamper (acum nu stii deoarece tamperul e inseriat).LE: asa cum a scris si maxyone verifica la 706 sa fie aprins 2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumsc pentru raspunsuri,sper sa iasa bine.Dar ce sa fac cu tastatura care dupa reset a ramas la select languagedar nu afiseaza nici o alta optiune.Este modelul cu touch screen Paradox Tm 40.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tastaura mai are cardul in slot? Cam astea sunt simptomele cand nu mai are cardul microsd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da are cardul si daca il scot merge dar in mod avarie.Daca il bag se restarteaza si ajunge tot la limba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu am nici o noutate pentru ca a ramas blocata la select language.Daca o pornesc fara card merge pe mod avarie si zice sa bag cardul,dupa ce il bag apare select language si nu mai face nimic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Centrala am resetat-o cu strap de la PG1 la Z1 pornita 20 sec dupa care oprita si scos firul.Tastatura e acum problema ca de setari am inteles ideea si sunt sigur ca va merge.Tastatura e cu touch screen si a ramas blocata la selectare limba si nu mai face nimic alteceva.Am primit un raspuns de la departamentul tehnic de la Paradox cum ca informatia de pe card e compromisa si ca trebuie rescris programelul ala ce era pe card.Acuma sa vad cum il fac rost de unde s-a achizitionat alarma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

aia e metoda la Paradox SP 4000? eu nu lucrez cu Paradox,insa cred ca o confunzi cu DSC(procedura de resetare)...La o cautare cu google am gasit asta suporta mod armare StayD• suporta software si user iParadox (aplicatie pt iPhone) • Bus extensie cu 4 fire• Extensibila la 32 zome• 16PGM extensibile• 2 partitii• 32 coduri utilizator• Suporta seria PCS• Suporta modul internet IP100• Suporta apelatorul vocal VDMP3• Suporta REM3 (tastatura/telecomanda radio) – necesita RTX3 v1.31 sau peste (n/a pentru SP4000)• Actualizare locala firmware via 307USB si WinLoad (Babyware pentru SP4000)• Programare facila pentru codurile de instalator, master si administrare• Mai multe numere de telefon: 3 pentru monitorizare statie, 5 pentru apelare personala, 1 raportare pager• Modem telefonic patentat cu 2 octo-cuploare; cel mai de incredere din industrie (US Patent 5751803, RE39406)• Buton de resetare soft (resetare la valorile implicite si repornire)• Schimbare automata a orei de vara/iarna• Conectare directa la 9.6K cu Winload• Memorie (buffer) 256 evenimente• cutie metalica inclusa si tastatura K636 nu cred ca merge cu strapul aici...

Share this post


Link to post
Share on other sites

• Modem telefonic patentat cu 2 octo-cuploare; cel mai de incredere din industrie (US Patent 5751803, RE39406) paradox sp-65 nu are• Buton de resetare soft (resetare la valorile implicite si repornire) paradox sp-4000 nu are ,CAZUL LUI "aia e metoda la Paradox SP 4000? eu nu lucrez cu Paradox,insa cred ca o confunzi cu DSC" se vede !!! e sp -4000,deci resetul e cu strap . nu confunda nimic. incepi cu o schema de legaturi,daca vrei sa inveti ceva...despre paradox...

Share this post


Link to post
Share on other sites

stai linistit amice si numai fa pe atot stiutorul aici...aici e forumul electronistilor,nu cititorilor de metode de programare ,tu nu stii ce e ala curent si tensiune si sa legi 2 relee,te rogi de mine in privat sa ti fac apelatoare..nu stiu care dintre noi trebuie sa faca scheme de cablare...din atitea sfaturui n am vazut sa fi rezolvat pe careva,in afara reprosului ca s au apucat ei sa umble la centrale si nu apeleaza la un ''specialist'' ca tine! nu continui,ca stiu ce a patit colegul briobit cu tine (dealtfel un coleg respectabil) si cu,care,am colaborat excelent in rezolvarea unor probleme legate de paradox,cu care, recunosc echivoc ca nu cunosc decat cu WINLOAD. si da,lui (briobit) i am dat schema si de acolo e treaba lui ce face cu apelatorul.se descurca,nu ca altii...

Share this post


Link to post
Share on other sites

stai linistit amice si numai fa pe atot stiutorul aici...aici e forumul electronistilor,nu cititorilor de metode de programare ,tu nu stii ce e ala curent si tensiune si sa legi 2 relee,te rogi de mine in privat sa ti fac apelatoare..nu stiu care dintre noi trebuie sa faca scheme de cablare...asa ,si ,de ce te bagi in seama daca nu stii despre ce e vorba !?daca stiai sa faci apelatorul ala,il faceai,dar habar nu ai !! a fost facut de un baiat de pe forum,care are sculele si materialele necesare...si care se pricepe..la tine a ramas la nivel de "stiu,da' n-am timp" un fel de ..te rogi de mine in privat sa-mi faci fel...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vezi daca te ajuta cele de mai jos:

 

Firmware TM40 MGSP V1.25

(released on March 05, 2013)

Romana | Engleza

 

 

 

Micro SD Contents

English - ZIP: 178 MB

Descarca

 

 

 

Manual instalare

Descarca

 

 

Manual utilizare

Descarca

 

 

 

.... si

sa mearga treaba ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.