Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pot pune o placuta ram 2 gb si inca 2 de cat 1gb?


Recommended Posts

  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Da...se poate......daca ai sloturi suficiente......De preferat ar fi sa fie de la aceeasi firma toate placutele , dar nu e o regula.....poti linistit sa le pui in aceeasi unitate cu conditia sa lucreze la aceeasi frecventa , iar tu ai zis ca sunt toate la 800 ....

Link to comment

Multumesc! Da, aceleasi specificatii,800 mhz ddr2. Defapt eu vreau sa schimb placa de baza din singurul ca nu pot sa ii mai pun memorie ram, am 2 GB de 800 ddr2 si nu prea imi ajunge si mai mult nu accepta. Oare daca ii pun mai mult pateste ceva daca producatorul spune ca nu merge cu mai mult de 2? Sau pur si simplu nu porneste, sau nu ii foloseste, sau ce o face?PS Mentionez ca vreau sa cumpar o placa de baza la mana a doua si rami tot la mana a doua, pt ca nu am bani sa iau un pc performant nou si nici nu prea imi trebuie, deocamdata doar ramii ma trag in jos, din ce vad eu. Practic fac editari video dar destul de rar, si sa spunem ca nu mai conteaza ca mai dureaza vreun sfert de ora in plus la randare, dar mai ales mai joc World of Tanks din cand in cand si merge jocul pe low la grafica, si asa tot am lag, si din ce vad cei 2 gb de ram ai mei sunt blana cand joc WOT.In rest cateodata chiar si pe browser mai se screme cu ramii astia... Si ma gandesc ca mai investesc in el vreo 200-250 lei si o mai merge asa cum e, ca alte jocuri nu ma intereseaza deloc, nu m-am mai jucat ani de zile pana am dat de wot.

Link to comment

Da, acum am placa de baza Asus P5PL2 si la specificatii zice memorie maxima 2gb. La vremea cand a aparut vad ca mai zicea si ca merge cu ram 400 si 533, probabil doar astea erau cand a aparut placa asta, dar vad ca merge binemersi si cu frecventa de 800.

Aici aveti specificatiile tehnice ale placii de baza https://www.asus.com/Motherboards/P5PL2/#specifications ! Maximul de memorii ram scrie clar 2 giga deci nu puteti sa montati mai mult deoarece nu va merge ! Cat despre ram 400 si 533 se refera la frecventa ramilor ddr2 de la aceea vreme adica 400 mhz. , 533 mhz. iar pe urma au aparut la 667mhz. si 800mhz. si tot asa ! Apropo sigur aveti ramii la 800mhz. deoarece nu apare in specificatii ca suporta decat 400 si 533 mhz. ???????????
Link to comment

........ vad ca mai zicea si ca merge cu ram 400 si 533, probabil doar astea erau cand a aparut placa asta, dar vad ca merge binemersi si cu frecventa de 800.

Partial adevarata afirmatia dumneavoastra ... adica adevarata prima parte.....Faptul ca functioneaza cu memorii de 800 nu inseamna ca si lucreaza la frecventa aia....Sau altfel spus , daca pe o memorie scrie o anumita frecventa, aia este frecventa maxima la care poate fi folosita ea (nu iau aici in calcul posibilitatea de overclock). Adica sa presupunem ca placa dumneavoasta poate lucra cu maxim 400; atunci chiar daca veti pune o memorie de 800, aceasta va lucra tot la 400 dar va avea avatajul ca va fi probabil mai rece si poate ceva mai stabila...Daca link-ul dat de colegul este chiar cu placa dv.(eu am luat de buna fara sa verific daca este intr-adevar placa) atunci acolo scrie clar ca suporta maxim 2Gb ram deci nu poate vedea mai mult ... nu-i exclus chiar sa si functioneze cu modulele pe care le aveti dar oricum nu le va vedea la capacitatea lor; totusi nu exclud si varianta ca, cu ajutorul unui upgrade de bios, sa se poata rezolva si problema asta... desi probabilitatea asta e destul de mica dar se poate studia....
Link to comment

poti incerca cu memoriile sa vezi daca suporta mai mult de 2gb.nu se intampla nimic. placa de baza si aici vorbim de chipset-va lucra la frecventa initiala pe care acesta o accepta.daca vede mai mult de 3 gb, restul de pana la 4 gb vor vi restrictionati de windows daca folosesti varianta pe 32 bit( x86) rezultand 3,25 gb.am intalnit o placa( msi) in care producatorul de chipset-intel- spunea ca numai 2 gb maxim merge ,am pus un modul de 2 si unul de 1 gb si mergea bine cu 3 gb. incearca si tu.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines