Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest 31Vl

problema cu Canon S2IS

Recommended Posts

Salutare. Acum vreo 4 luni am reusit (prin mari eforturi) sa achizitionez o camera foto Canon S2IS. Problema a aparut acum vreo 2 luni si consta in faptul ca imi apar nishte pete in poze si filmari. Petele se accentueaza odata cu inchiderea diafragmei (atunci cand diafragma este deschisa la maxim, petele abia se mai observa).

Link to comment
Share on other sites

Am sters o singura data cu un servetel umed special, in rest doar cu o carpa curata. Nu cred ca este murdara lentila pentru ca m-am uitat din toae unghiurile posibile si am cerut parerea si altor persoane. Nimeni nu a vazut urme pe lentila. E posibil sa fie altceva? Si urmele cred ca au aparut inainte de a sterge lentila cu servetelul umed.

Link to comment
Share on other sites

Guest Bogdan!

Pai du-l la garantie. Probabil ca s-a murdarit senzorul intr-un fel pe care nu mi-l explic tinand cont de faptul ca nu ai asa usor acces la el.

Link to comment
Share on other sites

lasa servetelul umed si specialincearca sa stergi cu alcool izopropilic anhidrid (pt ultimul cuvant nu garantez, e un alcool fara apa cu care se curata fibra optica). pus tot pe un servetel mai special uscat sau cu o matase curatadaca s-a murdarit senzorul, dar nu cred, nu prea e bine sa-l cureti singur

Link to comment
Share on other sites

Pune o poza ceva mai concludenta, eventual pozeaza o foaie alba sau o panza cu diafragma deschisa la maxim (f/2.7). Nu cumva a fost lovit aparatul? (lentile dezlipite in obiectiv...). Daca scoti stabilizarea de imagine cum se comporta?

Link to comment
Share on other sites

Ce mai e nou?Ma intereseaza subiectul, pt ca recent am observat si la mine un fenomen asemanator.Nici gand sa fie scapat aparatul , nu l-am folosit in conditii naspa si a fost tinut in borseta lui cand nu era folosit.Dupa ce l-am sters pe afara cat am putut de bine, nu a mai ramas decat sa fie senzorul murdar.Pe net am vazut ca unii propuneau ceva solutii cu aer sub presiune pt curatarea senzorului. Eu inca ma gandesc ce sa fac, ca am aparatul in garantie, dar nu stiu persoana care face garantia si parca nu l-as da pe mana oricarui tantalau sa faca scoala pe el.Fenomenul e greu de observat, nu se vede clar decat pe un cer albastru inchis, cred ca in alte situatii il scoate procesorul.

Link to comment
Share on other sites

Nu am rezolvat nimic. Am incercat sa vorbesc cu cei de la support centre de la canon, dar din pacate nu am obtinut nici-un raspuns. Si aparatul meu este inca in garantie si ma gandesc sa merg in bucuresti sa vad ce se poate face. Firma care e trecuta pe certificatul de garantie la service este Cris Proffesional. Oricum, daca rezolv ceva va voi anunta.

Link to comment
Share on other sites

mergi cu camera la magazin de unde ai luat-o, aia sunt obligati sa iti spuna cum se procedeaza pentru a ajunge la firma din bucuresti este o problema asta cu camerele foto in provincie, nimeni nu le repara , decat la bucuresti, si nu exista centre de colectareeu tocmai am facut un contract de colectare pentru camere foto Casio , in sensul ca oricine imi poate aduce camera in garantie si eu o trimit la bucuresti contra unui comision pacat ca e vorba de casio si astea sunt putine , deci activitatea tinde spre zero

Link to comment
Share on other sites

Mai am totusi o intrebare. Stiu ca poate suna deplasat, dar in cazul in care trimit camera prin curier la firma respectiva de service exista posibilitatea sa nu se mai intoarca...niciodata?

Link to comment
Share on other sites

Guest Bogdan!

:rolleyes: cei de la cris service sunt renumiti pentru (ne)seriozitatea lor. Asteapta-te sa iti tina camera destul de mult in service. Mai bine te duci personal sa o duci

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines