Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
xragon

Design PCB Software --->Incepator

Recommended Posts

am auzit de eagle , freepcb , zenit , express pcb si altele . acum ca sa fac o schema , la care softul sa aiba componentele si sa fie si usor mai pentru un incepator , ce program imi recomandati ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am folosit si Express PCB si Eagle. Express PCB este simplut dar destul de OK. Eagle free este limitat in ceea ce priveste dimensiunea maxima a cablajului pe care il poti realiza. Ambele sunt usor de utilizat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Depinde ce vrei să faci.1. EAGLE are limitări în schemă doar în sensul că poţi folosi o singură foaie, ceea ce nu e un dezavantaj major. PCB-ul e cam mic, întradevăr, nu poţi face prea multe în 10x8cm. Cu toate astea, rămîne favoritul meu pentru mărunţişuri (plăci de cel mult 16x10 şi nu mai mult de patru straturi). Multe proiecet free sînt făcut e în EAGLE.2. Express PCB mi s-a părut imbecil.3. KiCAD pare promiţător, dar mi-a fost greu să mă obişnuiesc cu el. Îl folosesc doar ca să verific gerberele înainte de a le trimite în producţie. Am renunţat, pentru moment.4. PADS şi DxDesigner sînt excelente pentru plăci complexe, dar şi preţul e pe măsură.5. Zucken mi s-a părut simpatic, pînă am văzut ce organizare imbecilă are în meniuri. Nu doar mie, se pare, colegii care au trecut de cîţiva ani de la PADS la Zucken au zis că le ia dublu să ruteze aceeaşi placă.Ideea e că mai toate au puncte tari şi puncte slabe, tu trebuie să decizi ce vrei să faci cu respectivul soft.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.