Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 200W Thermal Trak


Vizitator

Postări Recomandate

Cu speranta ca nu ma mai cearta Maria Sa victor, impreuna cu toti forumistii (nu fac nici un misto), am copiat din "Electronique magazine" o schema ce o propusesem cu ceva timp in urma, fiind dator cu aceasta, unor colegi.

 

Iat-o:

 

1

Posted Image

 

 

2

Posted Image

 

 

3

Posted Image

 

 

4

Posted Image

 

 

5

Posted Image

 

 

6

Posted Image

 

 

7

Posted Image

 

 

8

Posted Image

 

 

9

Posted Image

 

 

10

Posted Image

 

 

11

Posted Image

 

 

 

Toate bune !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schema initiala nu e chiar asa de rea. E cam supracompensata, dar pt 1.5kW nu iti trebuie cine stie ce SR.Iar eu unul as fi inseriat finalii pt un SOA mult mai bun. La tensiuni mari cand ai macar 6 perechi de finali bipolari esti intotdeauna mai castigat sa ii inseriezi.Cand spun inseriere ma refer la faptul ca ei lucreaza deodata, dar isi impart tensiunea. Nu ma refer la clase G/H.Pana la urma hotaraste-te despre ce discutam sa stiu cum sa modific titlul. Altfel inchid subiectul, pt ca aici nu e bodega.

Link spre comentariu

Va salut!In primul rand, vreau sa-i multumesc admin-ului pentru intelegere si in al doilea rand, am sa ma straduiesc sa apar cu toate detaliile mult mai clare. Scaner.....pas.....vad eu ce fac sa fie bine !!!Toate bune!Cornel

Link spre comentariu

Trz ăştia se pot lipi de orice schemă ptr bipolari. Nu e ceva din tainele universului.Prefer să-i văd folosiţi într-o schemă simetrică şi ajutaţi cu o protecţie serioasă (tensiune continuă, supramodulare, suprasarcină, scurtcircuit, temperatură, lipsă alimentare... etc).Dacă nici observaţiile astea nu sînt constructive...

Link spre comentariu

Mai ho cu atata simetrie. Nu va mai bagati in seama degeaba cu idei fixe.Daca tot sunteti obsedati de simetrie sugeratii omului sa renunte din schema initiala la sursa de curent din VAS, sa puna in locul ei ceva ca si elementul activ, iar pe intrare sa faca un diferential in oglinda. Se renunta la oglinzile de curent si se trece la sarcini rezisitive.Zici ca schema aia e din topor, dar ce ai schitat tu ce e? Hai sictir!in loc sa ajuntati omul sa faca ceva, sau sfaturi despre cum sa imbunatateasca o schema existenta, va urmariti obsesiile personale si incercati sa le impuneti altora.LEgat de protectie, e prea complicat facuta. Sunt scheme mai simple si cu mai multe functionalitati.

Link spre comentariu

Mai uşor cu sictirul că n-am păzit porcii împreună. Există şi modalităţi de exprimare civilizate.

...............

Legat de amplif acum: nu am înţeles de nicăieri că chintix doreşte să realizeze şi practic schema (a mai fost la topicul cu scheme), dacă da, atunci mă voi concentra la aceasta. Observ tendinţa de a socoti aceşti trz altceva decît sînt, e frica de a-i folosi cumva sau sînt lacune aşa mari? Sînt trz bipolari obişnuiţi şi nici nu e obligatorie folosirea diodei încorporate (eu le-aş folosi indirect, să ajute o superdiodă cu trz pe radiator să suplinească întîrzierea ei, exemplu Leach, Denon...).

Hai să ridicăm miza şi să folosim doar o pereche, sau 3-4-5... etc. Sau minim 2 perechi într-un etaj final tip Sziklai.

Cum am spus, orice schemă se poate modifica ca să-i suporte în etajul final, nu trebuie multă imaginaţie şi nici simulări. Fiecare poate alege orice, nu neapărat una simetrică, sau măcar complementară, deşi trăim în secolul 21.

Link spre comentariu

Mai ho cu atata simetrie. Nu va mai bagati in seama degeaba cu idei fixe.

Daca tot sunteti obsedati de simetrie sugeratii omului sa renunte din schema initiala la sursa de curent din VAS, sa puna in locul ei ceva ca si elementul activ, iar pe intrare sa faca un diferential in oglinda. Se renunta la oglinzile de curent si se trece la sarcini rezisitive.

 

Zici ca schema aia e din topor, dar ce ai schitat tu ce e? Hai sictir!

in loc sa ajuntati omul sa faca ceva, sau sfaturi despre cum sa imbunatateasca o schema existenta, va urmariti obsesiile personale si incercati sa le impuneti altora.

LEgat de protectie, e prea complicat facuta. Sunt scheme mai simple si cu mai multe functionalitati.

Cam la asta ma refeream cind spuneam de "oglinzi diferentiale"...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări