Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
herjeniu

invertor ieftin?

Recommended Posts

buna. am si eu o intrebare.....am 2panouri de 200w / buc /48v care ar fi varianta cea mai ieftina si buna??pentru a face 220vinfertor? stiti ceva model care nu costa enorm de mult??sau redresor 48 v to 12 v si un ups?ms pt opinii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acel panouri trebuie legate la un regulator de incarcare care sa incarce o baterie de acumulatori de 24Vcare ar comanda un invertor 24V-220V la puterea care va trebuie la fata locului. E ceva cheltuiala, mai ales cu acumulatorii Deep Cicle dar se pot folosi si auto in cel mai rau caz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

herjeniu , depinde si ce vrei sa alimentezi cu acel invertor ieftin , si ce cunostinte electronice ai.daca nu esti pretentios si alimentezi doar consumatori cu surse in comutatie ,gen becuri eco si tot ce tine de iluminat,incarecatoare de telefon fara traf, te sfatui sa iti faci un simplu ridicator de tnsiune dc-dc de la 24 la 280-300v cc. cu un sg3525 .spor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut.as vrea sa alimntez un panou infrarosu pt incalzire sau sa fac un incalzitor de apa (in baie) deja am 3 panouri = 600w dar nu sunt expert in domeniu . ma gandeam ca macar cand este soare primavara si toamna sal reduc facura de gaz. sau sa returnez in reteaua electrica? nu stiu cum sa fac.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Conversia panouri solare - energie electrica - caldura e cam cea mai pacatoasa chestie, vorbind la randament. Pentru a avea caldura de la soare, pur si simplu construieste niste panouri solare pentru incalzire apa, pentru incalzire aer, era undeva intr-un numar din Tehnium un fel de "sertare" care acumulau caldura in casa. Pentru mine la casa a fost suficient un butoi de 200l cocotat pe acoperis si aveam apa calda toata vara, a fost cea mai ieftina investitie. Parerea mea........

Share this post


Link to post
Share on other sites

herjeniu , e adevarat ca solutia gandita de tine , e cea mai proasta posibila din variantele posibile , pentru apa simplu asa cum s-a mai spus panou solar , pentru aer , la fel panou solar . panourile, eolienele, se preteaza acolo unde nu ai curent gen cabana munte ,utilizatrea energiei electrice produsa de ele cel mai bun scop este pentru iluminat nici decum incalzire, pentru incalzire baga lemne , brichete peleti dar nu electric.nu vrei baterii , cumparati supercondensatori punei serie paralel pana la tensiunea dorita apoi alimenteaza un ups unda sinusoidala care sa-ti alimenteze ceva consumatori pe timp de zi .de varsat curentul la electrica e pierdere de timp si nervi storsi de pomana.spor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.