Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
tiby_1981

Philips sasiu EM3E AA

Recommended Posts

Buna ziua.As dori o parere cu privire la tv de mai sus:defecte initiale,suguranta 1503(2,5a/250v)arsa,tranzistorul 7504(STP5NB60FP)crapat,dioda d6534(BYW29F-600)in scurtcircuit,dioda zenner D6515(BZX85-C5V6),in scurtcircuit,dioda zenner D6505(BZX79-C15)in scurtcircuit,dioda zenner D6514(BZT03C) in scurtcircuit.Dupa inlocuirea pieselor defecte sursa porneste nu se ard alte piese,pe panoul frontal se aprinde o secunda led-ul rosu apoi se face portocaliu si ramane asa daca il pornesc de la P+ led-ul se face o fractiune de secunda verde apoi se stinde se face rosu si incepe sa clipeasca incontinuu fara insa a indica un cod de eroare..La iesirea sursei de putere nu am nici o tensiune,am decuplat finalul de linii,finalul de sunet,am pus pe vbatt o sarcina ded 1k ohm la 30w insa fara rezultat.In sursa de putere la masuratoare nu mai am nimic defect,am schimbat optocuplarul,cei doi tranzistori bc,TL431 insa fara rezultat..Rezistentele R3514,R3515(0,47 ohmi) sant in regula.Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o ideeVa multumesc anticipat..

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Dupa inlocuirea pieselor defecte sursa porneste nu se ard alte piese" - DAR - "La iesirea sursei de putere nu am nici o tensiune"

 

Rezolva primarul ... sursei .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Măsoară și traseele să nu fie crăpate. Măsoară până si cablul de alimentare și switch-ul de la rețea. Dar problema ta tre să fie, cum a zis și colegul mai sus în primar. Măsoară toate tensiunile până la intrarea în primarul tr. succes

Share this post


Link to post
Share on other sites

De exemplu LED-ul, spune-mi exact cum procedează? Clipește în continuu (3Hz), pt că TV-ul are o eroare la care LED-ul clipește de 18 - 18 - 18. Bănuiesc că știai. Oricum verifică și 7131 și 7141, pt că dacă tens. de +5V și +8V lipsesc, atunci TV trece în modul de protecție.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sursa porneste si da tensiunea niminala 142v respectiv +.-18v doar daca fac scurt b-e tranzistorul 7529.Insa nu am recuperate,nu se aude nici un zgomot..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.