Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

eagle


Recommended Posts

Vreau sa fac o schema de cablaj imprimat in eagle , dar nu gasesc câteva simboluri de care am nevoie, in acea librarie.Odata aveam nevoie de lm555 si nu am gasit , iar acum am nevoie de IC1 4093 si nici pentru acesta nu am gasit simbol.Se descarca de undeva simbolurile acestea si se adauga in libraria eagle sau cum se procedeaza?Multumesc!

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Eagle pe langa o librarie dedicata destul de vasta la integrate, mai are si una denumita IC-package, aceasta este foarte utila atunci cand integratul de interes nu poate fi gasit, se poate folosi atat in schema cat si la placa, tipul de capsula folosit de integratul respectiv, este destul de intuitiv si simplu de folosit.

Link to comment

Între EAGLE şi DipTrace aş alege fără să clipesc PADS sau Altium.

Da Altium e genial dar si pretul e pe masura. Personal iti recomand sa inveti sa lucrezi cu KiCAD sau gEDA. Acestea sunt free si au avantajul ca poti sa comercializezi rezultatele obtinute cu ele. Cu eagle nu poti face asta chiar daca e "free". Daca vrei sa faci lucrari pentru uz personal si nu te "mustra constiinata" :rade: mergi pe Altium, dupa cum a spus ratza. NU dau inidicatii de unde se decarca Altium si cum. :speriat
Link to comment

Nici PADS nu e ieftin. Dar cînd începi să vezi cu se mănîncă de fapt proiectarea PCB-urilor (semnale diferenţiale, ecranări, linii de impedanţă controlată etc), observi că EAGLE, KiCAD şi altele asemenea sînt un fel de paint.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines