Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
alin 105

achizitie aparat sudura oxiacetilenic

Recommended Posts

Salut, Cineva mi-a facut o oferta pentru niste componente , mai precis un regulatorul pt oxigen cu cele doua manometre si arzatorul cu becul inclus (chestia aia care se tine in mana si are cele doua robinete).Componentele nu arata prea stralucit si sigur or avut zile mai bune acum 20 de ani.Cum s-ar putea verifica daca sunt bune sau nu, ce trebuie urmarit la ele?In special ma gandesc la regulatorul de oxigen... Ideea e ca am nevoie de un aparat de sudura oxiacetilenica pt atelier iar acum am ocazia sa cumpar o parte din accesoriile necesare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Simplu, arzatorul suflati in amandoua orificiile pe rand, si vedeti cum inchid robinetii. Daca aveti posibilitatea, cufundati-l in apa, cand suflati si urmariti sa nu iasa aer pe la robineti.Regulatorul, cam greu de verificat daca nu aveti o butelie incarcata. Eu am trecut prin Mures, m`am intalnit cu vanzatorul (luat din ziar) l`am intrebat daca-i ok, i-am dat banii pe geam si am luat regulatorul. Acasa l`am pus pe butelie, si era ok!De asta zic, de regula sunt bune -meseriasii le intretin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Regulatorul il puteti monta la un tub de oxigen plin ,dupa care deschideti robinetul tubului si primul manometru ar trebui sa arate in jur de 150atm,iar al doilea in functie de robinetul de pe regulator se regleaza intre 0 si 25 atm.De regula se taie cu 8....12 atmMARE ATENTIE nu se lucreaza cu grasimi pe maini PERICOL DE EXPLOZIE!!!!!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am inceput cu buteliile achizitia, sunt cele mai importante si mai greu de cumparat.Daca aveti buteliile, este OK si atunci deabia cumparati restul.Eu am cumparat de ebay.de cu cativa ani in urma, regulator de oxigen + supapa de siguranta pentru oxigen, regulator de acetilena + supapa de siguranta pentru acetilena, furtun dublu acetilena-oxigen 20metri, trusa de sudura oxiacetilenica produsa de MESSER GRIESHEIM cu patru becuri de sudare si bec pentru taiere, adica tot necesarul si am licitat si am castigat licitatia si am platit 160€ + taxe de transport in germania si de acolo persoana care ma ajutat l-a trimis cu o masina pachetul.Merita cautat pe ebay.de, iesiti ieftin si scule de calitate. Sfatul meu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mda, solutia cu ebay-ul e cea mai ok si de bun simt, de-a lungul anilor s-au adunat sume considerabile de bani pe sculele mele cumparate din tara (platind mai mult), n-am cumparat nimic de pe ebay din pacate....O sa fac demersurile necesare sa-mi fac un cont de Paypal- ala e principalul impediment in momentul de fata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poze cu trusa cumparata de pe ebay.de.Becul din trusa este achizitionat ulterior din targ cu 70RON, becul trusei este pe furtune, am sa fac o poza si la acela.

post-45737-139829747368_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trusa dupa cum arata e aproape noua, ce componente avea nenea ala de vanzare erau vai de steaua lor cum aratau.De acolo si dubiile mele legate de eventualele defectiuni.Cat a costat trusa cu tot cu transport pana in Ro?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din trusa era numai becul cel mic folosit, restul erau noi, eu am folosit taietorul ca am avut ceva fiare de maruntit, profile de 20mm si a fost cel mai comod sa le maruntesc.Amscris mai sus cat a costat, am comandat-o in germania la un prieten si de acolo mi-a trimis-o respectivul.De aceea zic ca mai buna afacere se poate face licitand pe ebay.de

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.