Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Neoane cu "aprindere electronica"

cri

Recommended Posts

Doresc sa-mi repar doua corpuri de iluminat cu neon care au un montaj electronic pentru aprindere.Montajul este simplu dar nu stiu cu se pot inlocui tranzistorii care sunt "sarma" , incat nu pot nici sa-mi dau seama ce sunt.Au format de BD si pe ei scrie XQ 13003.Puteti sa ma ajutati si sa-mi dati un echivalent , care sa se gaseasca pe piata ?multumesc.

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cri

2

• pavcostel

1

• Depanatoru

1

• RETY

1

• 2 months later...
  • 6 years later...

daca tz urile sunt sarma s-au dus si rezistentele de valoare mica de pe linga .Cateodata se mai pune in scurt si C-ul dintre filamentele tubului.pina la urma e tot mai bine sa pui montaj nou cum a zis colegul

daca tz urile sunt sarma s-au dus si rezistentele de valoare mica de pe linga .Cateodata se mai pune in scurt si C-ul dintre filamentele tubului.pina la urma e tot mai bine sa pui montaj nou cum a zis colegul

dupa 6 ani poate nu mai vrea.... :speriat

Sunt foarte simplu de reparat, tranzistorii sunt MJE13003 si poti vorbi cu userul Mitokadona sa-ti trimita cateva zeci, are recuperati din surse de PC. Schimbi tranzistorii, rezistentele de cativa ohmi si verifici condensatorii electrolitici si mai ales pe cei verzi de cativa nF care au obiceiul sa se strapunga.

Vad ca au trecut cativa ani de la deschiderea subiectului, iar initiatorul lui nu a mai dat de mai bine de un an pe aici...

Pentru cei care au citit despre neoanele cu balast electronic doar aici, urmariti si postarile lui blazeu de aici:

viewtopic.php?f=14&t=12761&start=330

P.S.: Prea multi "aici" ? :ciuda: