Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit cu infrarosii homemade


Postări Recomandate

Led-urile vor aparea in viitor, cand v-a mai evolua tehnologia.

Mă îndoiesc teribil că vor apărea vreodată LED-uri cu lungimea de undă emisă de 10-14 microni, adică infraroşu termic...nu prea are treabă domeniul ăsta spectral cu semiconductorii, plus că ar fi culmea absurdităţii un LED cu emisie pe 10-14-16 uM, în condiţiile în care o nenorocită de sârmă de manganină face treaba asta cu randament 100%.Revenind on-topic, voi cum procedaţi cu duhoarea care se degajă în timpul încălzirii PCB-ului? Mă gândeam la o hotă cu un ventilator, asta ar fi cea mai simplă variantă, deşi incomodă.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Revenind on-topic, voi cum procedaţi cu duhoarea care se degajă în timpul încălzirii PCB-ului?

Daca folosesti flux la dezlipire, incearca sa lucrezi fara el. Iar la lipire pune mai putin. Eu asa procedez. E drept ca pe mine nu prea ma deranjeaza fumul, poate pentru ca am devenit dependent :crazy: Poti incerca o hota cu filtru activ, ca sa nu mai trebuiasca sa scoti burlanul afara. Ma gandesc ca daca scoti burlanul afara, in zilele in care bate vantul mai tare, nu vei putea sa lucrezi la statie deoarece iti intra vantul inapoi in incapere.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Cu ce te-as putea eu ajuta... Am amanat de ceva vreme constructia celei de-a treia statia din motive personale, dar am apucat sa lucrez putin la proiectul propriu de cap IR QUARTZ, gen QQE. Vezi atasamanetul, am rugat un bun prieten sa-mi faca un proiect de carcasa pt top heater, se poate realiza la Carei la o firma care se ocupa cu confectiile metalice, au masinarii de ultima generatie. Din cate retin, patronul mi-a cerut 100 lei pt carcasa aia din inox si tub de quartz gasesti la Mag-Pro (http://www.mag-pro.ro/romanian/418616.html), mie mi-au trimis o mostra, indeajuns pt a realiza proiectul. Mai ramane sa-ti iei discuri diamantate (http://www.tehnoelectric.ro/produse/ap_7143_trusa_freze_disc_diamantate_diam_40_mm) pt a taia tubul la dimensiunea necesara, sarma de Kanthal gasesti pe tigara-electrinica.ro (http://etigara-electronica.ro/lang-en/kanthal-nichrome-wire/218-kanthal-015-mm-10-meters.html).

In caz ca te hotarasti sa pornesti la constructia unei statii, te ajut cu cea mai mare placere la realizarea cutiei cu tot cu mecanismul de culisare. Despre controllere, sunt cativa colegi mult mai experimentati decat mine care discuta pe un alt forum diverse proiecte, pana in prezent nimic concret.

Razvan.pdf

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Pentru TOP. Cu tub quart am facut si eu...de capul meu.Dar rezistenta are 400W. Daca gaseam macar de 300W.

Tubul are 300 mm, cost 10 lei. Am taiat-o in 4(cu biax disc diamantat) ,si a iesit un element de incalzire de aprox 70x70mm,intr-o caseta din tabla de Al.

Tot are suprafata mare.Doar sa pun sub un ecran de tabla cu o taietura patrata interschimbabila,ca sa incalzeasca placa doar cat e bga-ul. Controler de temp am facut simplu schema Wolf cu sonda K. Inca e in stare de proiect, nu am facut carcasa finala top, cu ventilator sus ca sa traga aerul fierbinte. Ventilatorul cred ca trebuie sa sufle in sus...ca altfel ar fi deja suflanta cu aer cald.

Preferam ceva mai mic ,de pilda 4 becuri halogen H1 grupate serie-paralel sa insumeze macar 100w.Dar tot la 220v.Altfel trebuie si o sursa de 12-24v cam mare...la 100w. Sa rezulte un cap-Top mai mic,

Ceva sa imite T862.Sa incalzeasca pe o suprafata mai mica.

Ma intreb cum focalizeaza IR? are lentila? De ce costa 300lei un astfel de bec?

 

Pe bottom am 4 becuri liniare halogen,de 500W in serie,controlate cu REX-C100,dar cu sonda k de multimetru.Merge super.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări