Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
bogdan_eduard_daniel

Ajutor constructie corector ton

Recommended Posts

Vreau sa construiesc corectorul de ton preamplificator ale caror scheme le-am atasat.Va rog sa-mi spuneti in ce parte sunt joasele si inaltele la minim?Nu as vrea sa gresesc si volumul sa fie in sens invers fata de joase si inalte cand proiectez cablajul.(adica sensul de rotatie al potentiometrilor in care maresc volumul sa fie invers fata de sensul de rotatie in care maresc joasele si inaltele).Daca aveti cablaje deja facute pentru aceasta schema va rog sa le postati aici.Vreau sa realizez aceasta schema asa ca varog sa nu va abateti de la ea.Multumesc.P.S.-Sunt incepator in electronica si va rog sa nu radeti de intrebarile mele.

post-74143-139829740729_thumb.gif

post-74143-13982974074_thumb.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca nu ai experienta in proiectat cablaje atunci ar fi mai bine sa faci un cablaj deja proiectat de catre cineva cu experienta. Gasesti doua variante de cablaj aici: viewtopic.php?f=35&t=57766&start=15 .Varianta facuta de @Mircea Crisan o am si eu si pot sa-ti spun ca e foarte bine facuta. Functia aia "defeat" nu prea te ajuta. Ea se simuleaza prin punerea potetiometrelor in pozitie mediana.La varianta lui Mircea ai si reglaj pentru medii. Daca nu vrei reglajul atunci nu montezi piesele aferente.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.