Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
vermona

punte redresoare amplificator

Recommended Posts

va salut vreau sa stiu ce punte redresoare si filtraj imi trebuie pentru un kit de amplificare diy 200.sortech.am kitul am un transformator care scoate 42 de volti alternativ.kitul se alimenteaza din ce stiu la plus minus 40 pina la 60 de volti continu.ma poate ajuta cineva sa stiu din ce componente trebuie sa fie compusa puntea si ce filtraj trebuie sa pun si daca mai trebuie ceva pentru a face un amplificator pentru acasa.va multumesc mult astept sfaturi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Întîi ai nevoie de un trafo de vreo 400W minim care să scoată în secundar între 2x30...2x40Vca, apoi o punte cît mai mare, să zicem 25 sau 35A la minim 200V. Dacă ai unul cu un secundar unic, nu-l poţi folosi decît cu un dublor de tensiune făcut cu două diode de 25A/200V, dar vei avea ceva brum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

La traful tau care scoate 2x40V iti trebuie condensatori de minim 63V. Ca si capacitate eu spun ca intre 10.000uF-20.000uF pe fiecare ramura. Eu ti-as recomanda condensatori de minim 80V.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu recomand dublorul de tensiune, oricum nu pentru alimentarea de amplificator audio, solutia prezinta unele dezavantaje majore. Nu ai specificat daca traful are 2 infasurari de 42V sau doar 1, astept clarificari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

da are mai multe tensiuni pe transformator.are 42 de volti are si 32 ..are vreo 4 alimentari orcum sper sa ma descurc problema era ce punte sa fac si ce condensatori sa folosesc si o schema daca se poate mentionez ca am un singur kit .va multumesc de ajutor .sau de unde pot cumpara puntea cu tot cu condensatori.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.