Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
tzohouse

Incarcator 9V si 0.35amperi

Recommended Posts

Salutare!Am un incarcator cu iesire de 9v si 0,35 amperi care incarca un bloc de 6 acumulatori de 1,2v si 2200 mAh fiecare (blocul de acumulatori apartine unui aparat de masura gaze tip Oldham MX21 Plus). Problema este ca ultima oara cand l-am pus in functiune am observat ca blocul de acumulatori nu s-a incarcat. Am luat multimetrul si am descoperit ca incarcatorul scoate 18,5 volti. Am repetat masuratoarea cu mai multe multimetre si imi da acelasi rezultat. Stie cineva unde sa pot sa ma duc cu el la reparat sau daca merita reparat? Nu prea gasesc incarcatoare similare (care sa aiba acest amperaj mic). Ce am gasit pana acum pe un site romanesc este iMax B6-A care zice ca face de toate dar nu prea am incredere pentru ca am vazut ca circula foarte multe “fake-uri” sub aceasta marca.Atasez 3 foto: carcasa incarcatorului, placa de circuite cu vedere fata si spate.Multumesc!

post-71258-139829739587_thumb.jpg

post-71258-139829739596_thumb.jpg

post-71258-139829739604_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai masurat tensiunea cu acumulatorii conectati la incarcator? Ce fel de acumulatori sunt: Ni_Mh, Ni-Cd, Li-Ion?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scuze! Am uitat sa specific. Sunt acumulatori Ni-Cd. Nu am masurat tensiunea cu acumulatorii conectati. O sa fac si lucrul asta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt acumulatori separati sau sunt genul de "pachet de acumulatori"? Daca sunt acumulatori separati atunci puteti cumpara un set de acumulatori similari cu tot cu incarcator.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poti sa pui ultima foto din nou , dar mai clara ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt "pachet de acumulatori" si chiar nu gasesc asa ceva, intrucat nu se mai fabrica aparatul respectiv. Am masurat tensiunea pe bornele incarcatorului in timp ce erau introduse in aparat si am 5,2V.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca astia sunt problema.De cati ani ii ai ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acumulatorii sunt noi. I-am inlocuit dupa ce acumulatorii vechi se comportau exact la fel ca si acum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Obiectele trebuie testate separat . Ca să testezi acumulatorii încearcă să-i încarci de la o sursă de 12V printr-un bec de 12V/5W sau printr-o rezistență de 33 - 100 Ω de putere ( sau o altă combinație care să limiteze curentul ) și măsoară tensiunea la bornele lor în timp ce se încarcă. Dacă e tot de 5V și nu crește în câteva minute la peste 7,2V sunt defecți acumulatorii.Ca să testezi încărcătorul pune-l să debiteze pe aceeași rezistență/bec și măsoară curentul prin ea sau tensiunea la borne. După nume ar trebui să debiteze în jur de 0,35A. Dacă debitează mult mai puțin sau deloc este încărcătorul defect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acumulatorii sunt noi. I-am inlocuit dupa ce acumulatorii vechi se comportau exact la fel ca si acum.

Aparent problema pare a fi la incarcator. Se vede vreo piesa impuscata pe acolo, vreun traseu exfoliat etc?Pentru a fi sigur ca problema este de la incarcator aplica sfaturile lui @udar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am doua aparate Oldham identice cu blocuri de acumulatori identice insa doar un singur incarcator. Ambele aparate se comporta la fel cu acest incarcator. Incarcatorul a functionat pana acum ceva vreme. De asemenea, cand conectez aparatul la incarcator si vreau sa il pornesc, pentru o fractiune de secunda se aprind niste leduri avertizoare (care, in mod normal, in cazul in care totul era functional, se aprindeau pentru cateva secunde la pornire) dupa care "mortus". In mod normal, daca incarcatorul era bun, aparatul ar fi pornit fara probleme. Eu si de aici am tras concluzia ca incarcatorul este cel vinovat. Mai atasez o poza mai clara cu placa de circuite. Pot spune ca se vede o pata maronie sub piesa cea mai mare (din coltul din stanga sus) dar ma gandesc ca e de la faptul ca se incalzeste in timpul functionarii sau poate ma insel. Oricum, problema ma cam depaseste, asa ca dati-mi si mie un sfat unde as putea sa ma duc sa o rezolv sau daca cineva dintre voi ar fi dispus sa ma ajute contra cost, sa-mi dea un prv.Multumesc!

post-71258-13982973965_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spune ce scrie (ce cod ) pe piesa care se incalzeste.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ideea e ca daca vrei sa-l faci singur, postezi aici.Daca vrei sa ti-l faca cineva, postezi la servicii (si sunt p-acolo cativa electronisti care se ocupa de reparatii).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.