Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
dj_bryz

Compaq EVO N410c

Recommended Posts

Laptopul in cauza...are probleme cu hddul (asa l-am luat de la un nepotel) am incercat sa instalez un sp3 pe el....chiar daca i-mi spunea hard disk error..si l-am formatat ,a intrat in procesul de 39 minute ..si nu a durat mult ca mi-a dat o eroare cu ceva legat de cd ...(am incercat cu 2 windowsuri si lafel face) ..si nu aveam altasolutie decat close setup .Dupa 3 repetari de close setup am intrat in bios si am dat fara sa gandesc ..enable la network boot ...etc numai stiu exact ce era si imediat dupa m-am uitat in boot menu si nu scria nimic de dvd sa il pun sa booteze de pe el ..si am lasat cum era plus hddul plus networkul la care eu dadusem enable . Am dat restart sa reiau operatiunea si acum i-mi apare f10 pentru bios cum era si inainte plus f12 pentru network service boot carenu era...plus un mesaj care inainte nu aparea ..si NU MAI MA LASA SA FAC NIMIC. Se blocheaza cand dau f10 respectiv f12...i-mi spune sa astept ...dar in zadar. Se poate putin ajutor va rog?

 

PXE-E01: PCI Vendor and Device IDs do not match!

 

http://postimg.org/gallery/2dz2i50w/093e3ec0/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Southbridge dezlipit. Practic asta e un defect intial din cauza caruia dadea si eroare de hdd. In timpul operatiei de instalare sistem s-a extins defectul. Se intampla. Din cate am vazut e cu bile de Pb (cred) deci n-ar trebui teoretic sa creeze probleme de dezilpire lipire. Nu prea merge "riflou" cam deloc pentru ca e genul de chipset la care se oxideaza padurile de la flux.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai si ce pot sa ii fac ...trebuie sa il desfac sa ma uit ? Cum de s-a deslipit south bridge-ul?Am crezut ca este de la hdd ca dadea disk error ...dar mi-a intrat in instalarea finala ....ceea ce nu facea la alte laptopuri sau pc-uri care le-am mai avut ...adica dupa ce se formata si se instalau in C fisierele ,dupa restart dadea iar disk error.Ce pot sa ii fac ...il desfac sa ma uit la south bridge?HDD nu are probleme?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu zic mai degraba HDD busit, da-l afara si vezi ce face asa. Ca sa scoti HDD desfaci suruburile de la palmrest si tastatura, scoti tastatura, desfaci cablul de la touchpad si ridici palmrest-ul, HDD va fi pe mijloc. Eu i-am pus SSD la al meu. :da Nu prea cred sa fie vreun chipset dezlipit pt ca am acelasi model de laptop, l-am luat gratis acum vreo jumatate de an. A fost scapat pe jos si nu pornea. Desi are TOATE cipurile de tip BGA (inclusiv procesorul!), piesa care s-a dezlipit in urma socului a fost... o bobina pe alimentarea chipsetului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu un pic de lojica se poate ajunge la o presupunere adica chipset. Intai hdd ba da ba nu dupa care ceva si pe la dvdrom dupa care brusc nu-si mai recunoaste mac-ul placii de retea iar HP e destul de strict la asta. Cine le combina pe toate astea???Deci southbridge dezlipit.Mesajul pe care il afiseaza laptop-ul este de lipsa ID placa de retea iar un HP nu va niciodata prostit sa treaca de recunoasterea placii de retea sau WIFI. Modelele respective. Asa ca.....pana una alta ca-i hdd ca-i scobitoarea dintre dinti tot in southbridge e defectul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

O sa il desfac maine sa vad mai exact ce are.Va multumesc mult....am sa revin cu ceva de bine...sper.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.