Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Radiotelegrafist

incarcator tel.la aparat radio

Recommended Posts

oare exista vreo posibilitate de a putea folosi un incarcator de telefon la un aparat radio,si aici ma refer de a elimina acel bruiaj dat de choper printro metoda de filtrare?multumiri anticipate

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu.Foloseste un traf (sunt niste adaptoare mai vechi care sunt cu traf).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incarcatoarele de Samsung care dau 5V/700mA merg perfect la orice aparat audio, fara nici un bruiaj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si unele alimentatoare in comutatie de la incarcatoare de telefoane mobile pot fi folosite la alimentarea radio. Conteaza mult frecventa de lucru a sursei si calitatea filtrarii, care in cazul telefoanelor nu e critica dar pentru aplicatii sensibile la brum cum sunt radiourile....

Unul din factorii deranjanti la sursele in comutatie este producerea unor armonici ce interfereaza cu oscilatorul local al radiourilor, rezultand zgomote (batai) de frecventa mai ridicata decat brumul de retea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incarcatorul de Samsung de care zic este o mica sursa in comutatie, dar lucreaza pe frecventa mult mai mare decat celelalte, in plus tensiunea la iesire este fix 5V, nu urca in gol la 7-8V precum la incarcatoarele de Nokia. Nu pare sa iaba riplu pe iesire, nici daca se alimenteaza un preamplificator cu aceasta sursa nu perturba cu ceva functionarea lui.

Share this post


Link to post
Share on other sites

unele incarcatoare in comutatie merg fara probleme, altele trebuiesc modificate putin. eu am intalnit cazuri de incarcatoare care introduc brum si l-am eliminat in felul urmator:-am schimbat condensatorul de filtraj de pe iesire cu unul de 2200-3300μF,-pe firele de iesire (in interiorul incarcatorului) am pus un tor de ferita recuperat din becurile economice,-tot pe firele de iesire (firul din exteriorul incarcatorului) am pus inca 2 toruri de ferita (nu conteaza distanta dintre ele, pot fi si unul langa celalalt)....daca este suficient spatiu in incarcator se poate introduce si un filtru de deparazitare recuperat dintr-o sursa ATX sau doar bobina din filtrul de deparazitare, acesta se introduce pe intrare 220vca, atat pe faza si pe nul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.