Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcator tel.la aparat radio


Recommended Posts

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Si unele alimentatoare in comutatie de la incarcatoare de telefoane mobile pot fi folosite la alimentarea radio. Conteaza mult frecventa de lucru a sursei si calitatea filtrarii, care in cazul telefoanelor nu e critica dar pentru aplicatii sensibile la brum cum sunt radiourile....

Unul din factorii deranjanti la sursele in comutatie este producerea unor armonici ce interfereaza cu oscilatorul local al radiourilor, rezultand zgomote (batai) de frecventa mai ridicata decat brumul de retea.

Link to comment

Incarcatorul de Samsung de care zic este o mica sursa in comutatie, dar lucreaza pe frecventa mult mai mare decat celelalte, in plus tensiunea la iesire este fix 5V, nu urca in gol la 7-8V precum la incarcatoarele de Nokia. Nu pare sa iaba riplu pe iesire, nici daca se alimenteaza un preamplificator cu aceasta sursa nu perturba cu ceva functionarea lui.

Link to comment

unele incarcatoare in comutatie merg fara probleme, altele trebuiesc modificate putin. eu am intalnit cazuri de incarcatoare care introduc brum si l-am eliminat in felul urmator:-am schimbat condensatorul de filtraj de pe iesire cu unul de 2200-3300μF,-pe firele de iesire (in interiorul incarcatorului) am pus un tor de ferita recuperat din becurile economice,-tot pe firele de iesire (firul din exteriorul incarcatorului) am pus inca 2 toruri de ferita (nu conteaza distanta dintre ele, pot fi si unul langa celalalt)....daca este suficient spatiu in incarcator se poate introduce si un filtru de deparazitare recuperat dintr-o sursa ATX sau doar bobina din filtrul de deparazitare, acesta se introduce pe intrare 220vca, atat pe faza si pe nul.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines