Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
ccorneliuss

Telecomanda Alarma

Recommended Posts

Buna Ziua ,Mi s-a stricat o telecomanda de la alarma auto ( o chinezarie ) , butoanele sunt intregi , bateria noua , insa nu se mai aprinde ledul .Ce se poate strica la ea ?Atasez fotografii ...Multumesc ...

post-68895-139829739238_thumb.jpg

post-68895-13982973924_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bateria buna e o conditie necesara dar nu suficienta.Asigura-te ca face contact cu cabajul,si acele contacte nu sunt oxidate sau cu lipitura rece.Verifica si LED-ul,poate o fi in greva(dar in cazul asta ar fi trebuit totusi sa emita cate ceva).Tranzistorii SMD care se vad acolo se pot masura,deci nu intra la socoteala,pt ca am banuit ca ai facut-o deja.Intrebarea e destul de hazlie,ai un montaj cu un singur integrat,si intrebi ce se poate defecta... :rade:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spalati bine cablajul cu alcool pur si pe sub integrat.E posibil sa fi facut condens din cauza trecerilor de la rece la cald (am vazut celular facut varza asa). Contactele se verifica bine, nu doar vizual, ca sunt intregi.Puneti ohmmetrul pe ele, sau o lampa de continuitate cu bec, sa vedeti daca sunt bune.Contactele sunt cel mai des cauza problemelor la aceste telecomenzi. Rar se mai duce si softul, la cele cu controler.De la cazaturi se mai duce si cuartul.Incepeti cu verificarea butoanelor totusi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De la condens mai rar,nu am prea intalnit,pt ca in general piesele si placa au volum mic si inertia termica e mica si ea,nu prea are cand sa faca condens,in schimb am intalnit depuneri de saruri de la lichidul din baterie la cele cu alimentare de 12V cum e si asta.fix pe tranzistorul final,cuplat la circuitul antena.Diferenta e ca aia comanda LED-ul,numai ca nu avea nici un efect asupra receptorului nici de la 1 m de masina.Prin curatare,si-a revenit,dar la asta ori e prea simplu si e defect de alimentare,ca prea nu face nimic,ori e dus integratul de batranete,si atunci slaba nadejde sa-i mai faci ceva.Tastele nu pot fi duse toate odata,deci putin probabil sa fie de la asta,ar trebui macar una sa-si faca treaba,dar merita verificat tot ce se poate verifica,incerca tot ce se poate prin curatare,lipire contacte, inainte de a o arunca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.