Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Panduru Alex

Probleme incarcare

Recommended Posts

Salutare tuturor

Domnilor ma confrunt cu o situatie ce nu ii gasesc rezolvare : am acasa instalat un sistem compus din panouri fotovoltaice si eoliana . Pf 2 buc monocristaline 12V 5,5A productie Germania si 1 buc policristalin 12V 10A productie China 1 buc regulator MWP 30A eoliana este boliypower 400 w 12/24 (http://www.boliypower.com/productDetail.asp?id=17) si 3 acumulatori a 12v -200A gel fiecare . Lucrez cu toate cele in 12 v . De la bancul de acumulatori am tras 2 cabluri de 16 direct in tabloul de comanda unde am srtapat sigurantele de la eoliana cu cele de la regulator (baterie ) pentru a nu cobora cu 2 perechi de cabluri catre bancul de acumulatori iar restul de sigurante pastrindu-si pozitia in functie de necesitate ( fotovoltaic plus la plus etc)

Ce mi se intampla : in timpul zilei urmarind displeiu-l regulatorului vad ca panourile imi baga acum pe timp de iarna 12 A timp ce bateria crescand de la un 61% dimineata la 8 pana dupamiaza la 16:00 la 99% moment in care pozitia soarelui ne favorabila panourilor , daci in momentul asta am 99% in bancul de acumulatori in circa 1 ora din acest moment bancul de acumulatori ajunge undeva la 74% fara sa am consumatori si nu inteleg de ce .Unde am gesit ? am incercat si cu un singur acumulator tot lafel .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca chargerul e chinezesc(si sigur este), de aia face asa.Cand bateriile ajung la tensiunea maxima, el considera ca sunt 100% incarcate.Apoi cand apune soarele, tensiunea pe baterii scade(nu ai observat asta?) si de aia iti indica 77% incarcare.Sunt chargere mai destepte la care se seteaza tipul bateriei, capacitaea maxima in Ah si care apoi analizeaza curentul de incarcare si cel cu care tragi din ele.Dupa un anumit algoritm , iti da procentul de incarcare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

da exact asa mi se intampla !!! mama masi daca nu am schimbat la regulatoare pana la urma imi iau unu direct din Germania si gata am incercat sa imi iau de la Mondo Plast Phocos fiind marca germana l-am instalat si dadea tot felul de nebuni eu lucram cu el in 12 el imi spunea ca sunt in 24 am renuntat si l-am dat inapoi si sa aflu de la un angajat ca defapt este china copie aproape fidela . atunci singura speranta este Germanica Multumesc mult

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vinde cineva pe alt forum.

"Am uitat sa adaug

Monitor baterii bmv600 de la victron,folosit 3 luni,inca 21 luni garanție la schrack,preț 550lei"

Pare scump, dar face toti banii.Are si

Communication port (Isolated RS232 interface is needed to connect to a computer)

Daca vrei detalii, da-mi PM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

degeaba monitorizezi daca nu incarci. dupa mine mai bn alt controler decit bani investiti in monitorizare.asta e parerea mea.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.