gopo72 Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 Buna ziua la toti cei din forum care ma pot asculta.Am in posesie un televizor LG model 37 ly 95 si de ceva timp nu mai functioneaza bine audio,mai bine zis cred ca amlificatorul acestuia,pe av am semnal ok , am conectat la un amplif extern si totul merge,dar pe difuzoarele sale citeodata se aude tare,ma rog cam la 1/2 din Pf si distorsionat ,asta se intimpla cam la 10-20 on-off de cele mai multe ori se aude fff incet aproape deloc,bineinteles cu volumul din meniu dat la max.As vrea sa stiu daca cineva sa confruntat cu acest defect si daca a gasit vreo solutie cit de cit satisfacatoare,eu unul am facut citeva incercari,am schimbat toate cond electr din audio si din procesorul av dar nimic nu sa intimplat,amplif sau audio are 2 cond electrolitice ff simplu si compact ,am cercetat si masurat tot cu schema finalului in fata si ...am obosit ,ma poate descurca careva,please! Link to comment
Th3_uN1Qu3 Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 Cel mai probabil memorie corupta. Incearca sa rescrii dump-ul. Link to comment
leoncris Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 "am schimbat toate cond electr din audio" - dar din ... sursa ? Link to comment
gopo72 Posted January 10, 2014 Author Share Posted January 10, 2014 Am schimbat si electroliticii din sursa pe toti pt ca ii aveam noi in camara,referitor la idea cu memoria corupta cum sa ajuns,nu sunt un electronist bun am facut o pauza destul de lunga in ce priveste electronica practica poate ceva imi mai scapa,dar citeva principii le mai stiu inca( macar in teorie) Link to comment
gopo72 Posted January 10, 2014 Author Share Posted January 10, 2014 Mai mult ca sigur am tratat finalul audio ca in epoca analogica,acum in era digitala sunt mai multe de spus si totul a devenit asa de simplu(pe cablaj nu si in practica) ,si totul e asa de mic :cry: . Link to comment
leoncris Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 Despre ce final vorbim , ca n'am schema in fata ? Link to comment
modoran Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 Daca pe AV merge (asa ai zis) nu prea cred ca are treaba finalul audio (doar daca are intrari separate si e o problema cu alea) Link to comment
gopo72 Posted January 10, 2014 Author Share Posted January 10, 2014 Finalul este STA 333bw si nu are intrare audio analogica ci digitala din cite am inteles eu din schema logica,problema e un pic mai complexa decit pare Link to comment
BUGHIU Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 Daca pe AV merge (asa ai zis) nu prea cred ca are treaba finalul audio (doar daca are intrari separate si e o problema cu alea)Pe AV-OUT banuiesc ca s-a referit!! A specificat ca : ''pe av am semnal ok , am conectat la un amplif extern si totul merge,dar pe difuzoarele....'' Si eu era sa spun acelasi lucru,dar am citit mai atent!!! Link to comment
gopo72 Posted January 10, 2014 Author Share Posted January 10, 2014 Da in text ma refeream la AV-OUT am mai prescurtat pt a nu scrie multe ca mi se incing neuronii citeodata si nu mai conectez nimic Link to comment
modoran Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 Finalul asta nu cumva face asa doar cand se incinge ? Daca ii pui un ventilator merge fara probleme cateva ore ?Oricum prima data eu as schimba dumpul. Link to comment
gopo72 Posted January 10, 2014 Author Share Posted January 10, 2014 finalul nu se incinge,vreau sa explicati mai mult cu dumpu-l caeu am ramas mai in urma Link to comment
gopo72 Posted January 10, 2014 Author Share Posted January 10, 2014 am aflat ce este daca spuneati reprogramare eprom intelegeam imediat,bun,dar la acest model cum se rescrie,banui ca e nevoie de un soft si de un file anume pt al rescrie daca e sigur asa Link to comment
leoncris Posted January 11, 2014 Share Posted January 11, 2014 http://www.datasheetdir.com/STA333BW+download Era bun un osciloscop . Link to comment
ion_vasile Posted January 11, 2014 Share Posted January 11, 2014 Si cum prin tv. sunt vreo 3 memorii ,mai trebuie sa stii si care trebuie scrisa.Asa ca apeleza la cineva care chiar face electronica. Link to comment
Recommended Posts