Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

televizor LG37LY95 probleme cu audio

gopo72

Recommended Posts

Buna ziua la toti cei din forum care ma pot asculta.Am in posesie un televizor LG model 37 ly 95 si de ceva timp nu mai functioneaza bine audio,mai bine zis cred ca amlificatorul acestuia,pe av am semnal ok , am conectat la un amplif extern si totul merge,dar pe difuzoarele sale citeodata se aude tare,ma rog cam la 1/2 din Pf si distorsionat ,asta se intimpla cam la 10-20 on-off de cele mai multe ori se aude fff incet aproape deloc,bineinteles cu volumul din meniu dat la max.As vrea sa stiu daca cineva sa confruntat cu acest defect si daca a gasit vreo solutie cit de cit satisfacatoare,eu unul am facut citeva incercari,am schimbat toate cond electr din audio si din procesorul av dar nimic nu sa intimplat,amplif sau audio are 2 cond electrolitice ff simplu si compact ,am cercetat si masurat tot cu schema finalului in fata si ...am obosit ,ma poate descurca careva,please!

• Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gopo72

8

• leoncris

3

• modoran

2

• Th3_uN1Qu3

1

Top Posters In This Topic

Am schimbat si electroliticii din sursa pe toti pt ca ii aveam noi in camara,referitor la idea cu memoria corupta cum sa ajuns,nu sunt un electronist bun am facut o pauza destul de lunga in ce priveste electronica practica poate ceva imi mai scapa,dar citeva principii le mai stiu inca( macar in teorie) :jytuiyu

Mai mult ca sigur am tratat finalul audio ca in epoca analogica,acum in era digitala sunt mai multe de spus :da si totul a devenit asa de simplu(pe cablaj nu si in practica) :nas: ,si totul e asa de mic :cry: .

Daca pe AV merge (asa ai zis) nu prea cred ca are treaba finalul audio (doar daca are intrari separate si e o problema cu alea)

Pe AV-OUT banuiesc ca s-a referit!! A specificat ca : ''pe av am semnal ok , am conectat la un amplif extern si totul merge,dar pe difuzoarele....'' :nas: Si eu era sa spun acelasi lucru,dar am citit mai atent!!!

Finalul asta nu cumva face asa doar cand se incinge ? Daca ii pui un ventilator merge fara probleme cateva ore ?Oricum prima data eu as schimba dumpul.

:da am aflat ce este daca spuneati reprogramare eprom intelegeam imediat,bun,dar la acest model cum se rescrie,banui ca e nevoie de un soft si de un file anume pt al rescrie daca e sigur asa :nas: