Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modul LCD

nelutuPO

Recommended Posts

Buna seara, am o rugaminte va rog si anume la un LCD Saba model 2011 are sursa si invertorul pe aceisi placa cod HL0806224WW06C, am avut conzii de 1000mF umflati, dar mai are in partea de invertor un CI si 2 tz care au fost crapate si nu stiu ce sa pun, o schema daca are cineva ; - o a doua problema ar fi la o plasma Nordmende care desi are telecomanda originala si este buna , nu ia nici o comanda , iar din panoul frontal cind apas imi apare ceva in italiana gen Assempre.....Nu are eticheta pe spate. Exista o modalitate de a debloca? Stima

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• nelutuPO

4

• BUGHIU

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Plasma Normende este de 42". Stima

....si un model? :nas:Integratul din Saba este smd,normal ,etc?!?! Spuneti macar ce capsula are sau puneti o poza cu placa;fata/verso ,poate o recunosate careva!!!

Cele doua tranzistoare au crapat dintr-o cauza!!!Asta ar putea fi chiar trafo din invertor!! Ca sa va faceti o idee cam ce tranzistoare ar fi,cautati datasheetul integratului(controlerului) din invertor si vedeti ce fel de tranzistori comanda! O solutie fara ''surprize'' ar fi sa adaptati un alt invertor de genul celui din atas:

post-23239-139829741281_thumb.jpg