Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest dan768

monitor panasonic care a descarcat

Recommended Posts

Guest dan768

sal. pe scurt este vb. de un Panasonic PanaSync S110 de 21 care a descarcat cu marirea imaginii de citeva ori pe zi timp de o saptamina.In rest functiona normal,pina cind a inceput din ce in ce mai des si a murit (aproape).Acum se vede foarte intunecat (umbre) si la o rezolutie f.mica.Daca e lumina aprinsa in camera nu se vede nimic.Care este defectul cel mai plauzibil in opinia dvs.?Stiu ca este un defect clasic,dar care?Va multumesc si va astept cu parerile voastre.

Link to comment
Share on other sites

Guest dan768

da este f.vulnerabila dar cred ca este ceva pe la o alimentare undeva pt. ca meniul osd totusi apare totusi pe ecran(cu lumina stinsa in camera e vizibil meniul).

Link to comment
Share on other sites

Masoara ampl tens. pe catozii tubului cu osciloscopul. Fa si o mas. de ccCat e? Arde niste poze mai ales cu formele de unda.De asemenea, vezi cu osc. Ufil, daca faci integrala pe o per. sa dea 6,3V(sau cu voltm. de c.a. la flinii)Mas. cu voltmetrul Ug2, intre 300V si 1KV.Vezi daca maresti Ug2 ce se-ntampla ( daca creste luminoz. ). Vezi sa nu pocneasca de tot.Pos. def: memorie, uP, proc. video, ampl. final video ( sau vreo tens. de la tr. linii incorecta deoarece s-a ars fuzibilul- o rez. de val mica )C-da piesa (cred ca tr. linii sau soclu defect ) la un service Panasonic.Soclu mai gasesti, tr. linii mai rar.

Link to comment
Share on other sites

Guest dan768

multumesc pt. sfaturi dar nu am osciloscop si fiind novice procedez babeste.Am inseriat un bec de 75w la sigurata fuzibila si se aprinde normal dar pilpiie intermitent la intervale regulate de timp(2-3 pe secunda).Ledul face la fel dar in contratimp si e aprins pe verde.La ug2 am incercat dar nu actioneaza in nici un fel.In cazul aste e ok sursa?Sau e dus traful de linii?Cica sunt unele chinezesti in comert cu care iti faci treaba la nevoie.merci.

Link to comment
Share on other sites

De chinezisme tr. linii n-am auzit. Originalul cred ca e destul de scump. Nu cred ca merita reparat daca tr. linii e defect, avand in vedere ca gasesti monitor de 21" sub 100$.Fa ce zice tara, du-l la un service in Bucuresti dar intreaba mai intai de pretul pt. diagnostic, s-ar putea sa ai surprize.Daca stai in zona Cotroceni sau esti dispus sa-l cari, ne uitam impreuna la el intr-un week-end, dupa care bineinteles, mergem la o :partyman: .Mai intai insa da-mi pe pm tot ce scrie pe capac si pe sasiu ( ce procesoare are ) ca sa facem rost de schema.

Link to comment
Share on other sites

Guest dan768

sal.nu stau nici aproape nici departe dar e f. greu .Seria la sasiu este TNPH0173 .La capac nu mai are eticheta cu seria ,modelul etc.Mai vb. zilele astea .merci.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines