Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Mouser

Acceleratie motor scuter

Recommended Posts

va rog help cu driverul la un motor de scuteruitati cum sta treaba un cunoscut sia luat un scuter nush ce marca si ia ars driverul pt ca la franare nu avea un sistem de decuplare a tens si s-a ars driverul...apropo motorul e de 300W si lucreaza la 24 v ccdeci presupun ca ar fi buna o schema cu un tiristor si o rezistenta reglabila(manseta de acc) care sa regleze curentul in motor...dar ma lovesc de 2 probleme... nu cunosc rezistenta mansetei...si nu ma pricep la controlul motoarelor prin tiristoare...deci ar putea cineva sam iarate o schema simpla care as putea sa o adaptez cat de cat pt nevoile mele?ca initial schema cica era f complicata si acuma e total cenusa ..nu ai ce vedea pe eadeci se poate sa ma ajute cineva? :prayer:

Link to comment
Share on other sites

cu tiristoare in curent continuu nepulsatoriu nu prea cred ca o sa faci ceva(tiristorul normal o data amorsat e greu sa il dezamorsezi fara scaderea curentului de conductie directa)de aceea cred ca utilizarea unor MOS-FET cu rezistenta Ron cat mai mica ar fi mai potrivita in locul tiristoarelor.

Link to comment
Share on other sites

Guest cromatic

Acuma e tarziu dar maine o sa va pun schema de la regulator,ca am extras-o in ziua cand am cumparat si io un scuter de asta :partyman:

Link to comment
Share on other sites

Guest cromatic

Schema promisa.... :partyman:PS.''DERAILLEUR''-la acest conector se cupleaza un traductor cu efect Hall,traductor ce se afla montat in maneta de acceleratie,impreuna cu un magnet semicircular.In locul acestui traductor,am pus un potentiometru de 5k,si merge :supz: .La maneta de frana este microintrerupator NO (se conecteaza la ''BREAKE''),care inhiba tensiunea de comanda pentru PWM.Daca asta se defecteaza.... :mort .

Link to comment
Share on other sites

Probabil ca la franare nu avea sistem de decuplare a tensiunii pentru ca folosea franarea recuperativa, adica acumulatorul se incarca din energia care in mod normal se pierde la franare.Te poti inspira in schema de comanda, daca nu o folosesti pe cea data mai inainte, de la o schema de variator pentru modelism. Am vazut la cateva dintre acestea (nu le am acum, trebuie sa le caut) 3 tranzistoare pentru comanda motorului + 1 pt. franare. Vezi daca nu cumva e mai usor de reparat ceea ce ai tu decat sa construiesti un driver nou.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines