Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Acceleratie motor scuter


Mouser

Postări Recomandate

va rog help cu driverul la un motor de scuteruitati cum sta treaba un cunoscut sia luat un scuter nush ce marca si ia ars driverul pt ca la franare nu avea un sistem de decuplare a tens si s-a ars driverul...apropo motorul e de 300W si lucreaza la 24 v ccdeci presupun ca ar fi buna o schema cu un tiristor si o rezistenta reglabila(manseta de acc) care sa regleze curentul in motor...dar ma lovesc de 2 probleme... nu cunosc rezistenta mansetei...si nu ma pricep la controlul motoarelor prin tiristoare...deci ar putea cineva sam iarate o schema simpla care as putea sa o adaptez cat de cat pt nevoile mele?ca initial schema cica era f complicata si acuma e total cenusa ..nu ai ce vedea pe eadeci se poate sa ma ajute cineva? :prayer:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

cu tiristoare in curent continuu nepulsatoriu nu prea cred ca o sa faci ceva(tiristorul normal o data amorsat e greu sa il dezamorsezi fara scaderea curentului de conductie directa)de aceea cred ca utilizarea unor MOS-FET cu rezistenta Ron cat mai mica ar fi mai potrivita in locul tiristoarelor.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator cromatic

Schema promisa.... :partyman:PS.''DERAILLEUR''-la acest conector se cupleaza un traductor cu efect Hall,traductor ce se afla montat in maneta de acceleratie,impreuna cu un magnet semicircular.In locul acestui traductor,am pus un potentiometru de 5k,si merge :supz: .La maneta de frana este microintrerupator NO (se conecteaza la ''BREAKE''),care inhiba tensiunea de comanda pentru PWM.Daca asta se defecteaza.... :mort .

Link spre comentariu

Probabil ca la franare nu avea sistem de decuplare a tensiunii pentru ca folosea franarea recuperativa, adica acumulatorul se incarca din energia care in mod normal se pierde la franare.Te poti inspira in schema de comanda, daca nu o folosesti pe cea data mai inainte, de la o schema de variator pentru modelism. Am vazut la cateva dintre acestea (nu le am acum, trebuie sa le caut) 3 tranzistoare pentru comanda motorului + 1 pt. franare. Vezi daca nu cumva e mai usor de reparat ceea ce ai tu decat sa construiesti un driver nou.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări