Guest alexandrub Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 Buna ziua, am o masa in x,y pe care vreau sa o misc cu ajutorul motoarelor pas cu pas. Masa este facuta, motorasele montate, tot ce trebuie, doar ca nu stiu, nu reusesc sa invart motorasele. Ce am in dotare: Sursa 24V 14A, motorase SanyoDenki 103H7823-0440, controler cumparat de la www.pickit.ro, pt 4 motoare, cablu paralel(2buc-am banuit initial cablul) calc desktop cu mach3 instalat(win7 64 bit). as vrea sa o iau de la capat cu tot: legat fire, setat mach 3.Pana acum am ajustat curentul in motorase cu ajutorul potentiometrelor pana nu mai bazaie dar se incing fff tare. In 4-5min nu mai poti pune mana pe ele. Mentionez ca la electronica nu prea ma pricep, doar la partea mecanica:). Daca este cineva din Bucuresti care ma poate ajuta, i-as fi recunoscator(pot oferi si eu ajutor pe partea de mecanica/prelucrari mecanice; posed un mic atelier de prelucrari mecanice-strung, freza). adresa mea de e-mail este [email protected]. Astept cu interes sfaturi/intrebari pt a face agregatul sa se miste . Multumesc. Link to comment
Ionut Pavel Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 Cred ca ai nevoie de un SO pe 32 biti sau masina virtuala. Vezi aici: http://www.machsupport.com/forum/index.php?topic=13761.130 Link to comment
Guest alexandrub Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 daca e nevoie am un desktop mai vechi cu Xp si mach3 instalat, dar nici pe ala nu imi mergea......mai mult ca sigur nu fac eu ceva corect....dar nu stiu unde e greseala. Poate fi de la legarea firelor pana la setari de soft.... Link to comment
89-CEC Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Ai respectat modul de conectare a motoarelor in configuratia unipolar? La motor trebui sa ai pin 1 si 6 comun legat la +, 2 si 3 faza A respectiv 4 si 5 la faza B. La conectarea fazelor trebui sa respecti si fazarea lor: 2 si 4 (A si B), 3 si 5 (A1 si B1) Link to comment
Recommended Posts