Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme punere in functiune

Guest alexandrub

Recommended Posts

Guest alexandrub

Buna ziua,

am o masa in x,y pe care vreau sa o misc cu ajutorul motoarelor pas cu pas. Masa este facuta, motorasele montate, tot ce trebuie, doar ca nu stiu, nu reusesc sa invart motorasele.

Ce am in dotare: Sursa 24V 14A, motorase SanyoDenki 103H7823-0440, controler cumparat de la www.pickit.ro, pt 4 motoare, cablu paralel(2buc-am banuit initial cablul) calc desktop cu mach3 instalat(win7 64 bit).

as vrea sa o iau de la capat cu tot: legat fire, setat mach 3.Pana acum am ajustat curentul in motorase cu ajutorul potentiometrelor pana nu mai bazaie dar se incing fff tare. In 4-5min nu mai poti pune mana pe ele. Mentionez ca la electronica nu prea ma pricep, doar la partea mecanica:).

Daca este cineva din Bucuresti care ma poate ajuta, i-as fi recunoscator(pot oferi si eu ajutor pe partea de mecanica/prelucrari mecanice; posed un mic atelier de prelucrari mecanice-strung, freza).

adresa mea de e-mail este [email protected]. Astept cu interes sfaturi/intrebari pt a face agregatul sa se miste :).

Multumesc.

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 89-CEC

1

• Ionut Pavel

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Guest alexandrub

daca e nevoie am un desktop mai vechi cu Xp si mach3 instalat, dar nici pe ala nu imi mergea......mai mult ca sigur nu fac eu ceva corect....dar nu stiu unde e greseala. Poate fi de la legarea firelor pana la setari de soft....

Ai respectat modul de conectare a motoarelor in configuratia unipolar? La motor trebui sa ai pin 1 si 6 comun legat la +, 2 si 3 faza A respectiv 4 si 5 la faza B. La conectarea fazelor trebui sa respecti si fazarea lor: 2 si 4 (A si B), 3 si 5 (A1 si B1)