Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Amstrad T1512 15' LCD PB6 PLL


Postări Recomandate

Televizorul a cazut de pe masa.Acum imaginea este cu pureci si sonorul este acoperit de un fasait puternic.Dupa cum ma asteptam, m-am gandit ca este o problema la tuner. Intr-adevar, carcasa din tabla a tunerului este indoita. Am desfacut capacul in speranta ca voi gasi niste bobine zdrobite, insa bobinele sunt in regula (sau cel putin, asa par).Inainte sa ma bag sa reglez ceva, as avea nevoie de niste sfaturi.Cateva date despre TV:-pe placa de baza (de fapt singura) scrie:Profilo-TelraUK AAAH09-pe tuner este o eticheta:LCD 1831540410220037971841100015226/1522615LVDS450CD/M215' LCD SamsungVoi incerca sa postez niste poze cu bobinele din tuner.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Am facut o eroare. In loc sa masor tensiunea AGC, am masurat tensiunea Serial Data. Asadar, rectific : tensiunea AGC este 3,93 V, indiferent de canal, adica nu variaza.Abia dupa ce m-am uitat mai bine in selector am vazut cum sunt dispusi pinii.Scuze.Pe selector mai este o eticheta mica pe care scrie:CTF 3510 A2113031044240238 323O sa incerc sa mai verific traseele.Bobinele din selector sunt in aer, nu au miez.

Link spre comentariu

Am reverificat traseele de frecventa intermediara. Nu sunt intrerupte.Selectorul de canale are doi pini notati F1 si F2 (sunt pinii de FI) si care, la verificare cu ohm-metrul, parca ar face scurtcircuit intr ei.Adica, sunt uniti fie in filtrul SAW, fie in selector.Este normal ? Asta sa fie problema ?Mentionez ca inca nu am scos selectorul, iar pt. a vedea unde se face scurt, pot dezlipi doar un pin de la selector.

Link spre comentariu

e normal sa fie asa.scoate selectorul afara si in felul asta poti sa vezi mai bine.poate fi un traseu intrerupt si nu ai cum sa-l vezi asa.e cam greu de scos,dar cu rabdare reusesti.eventual ii tai cu un cleste pinii(placa cred ca e multistrat,caz in care e foarte nasol de scos) ,dar in asa fel incit sa-i poti lipi la loc

Link spre comentariu

Ia vezi daca pe fiecare banda ai semnal cu pureci ( VHF1, VHF3, UHF ).Amplif. de RF sunt separate pe fiecare cale in interiorul selectorului (VHF/UHF )Trebuie sa fii sigur ca e din selector inainte de a-l scoate.Mircea are dreptate, iese greu la multistrat. Mai usor daca ai statie de lipit cu aer cald.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări