Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
norad

TV Amstrad T1512 15' LCD PB6 PLL

Recommended Posts

Televizorul a cazut de pe masa.Acum imaginea este cu pureci si sonorul este acoperit de un fasait puternic.Dupa cum ma asteptam, m-am gandit ca este o problema la tuner. Intr-adevar, carcasa din tabla a tunerului este indoita. Am desfacut capacul in speranta ca voi gasi niste bobine zdrobite, insa bobinele sunt in regula (sau cel putin, asa par).Inainte sa ma bag sa reglez ceva, as avea nevoie de niste sfaturi.Cateva date despre TV:-pe placa de baza (de fapt singura) scrie:Profilo-TelraUK AAAH09-pe tuner este o eticheta:LCD 1831540410220037971841100015226/1522615LVDS450CD/M215' LCD SamsungVoi incerca sa postez niste poze cu bobinele din tuner.

Link to comment
Share on other sites

inainte de a schimba tunerul, verifica iesirea de FI-imagine. S-ar putea sa ai un traseu intrerupt spre FUS.Cred ca mai degraba problema de traseu .Posibil ca vreo bobina sa aiba miezul spart/sarit in urma impactului ( la cele cu miez ).

Link to comment
Share on other sites

Am facut o eroare. In loc sa masor tensiunea AGC, am masurat tensiunea Serial Data. Asadar, rectific : tensiunea AGC este 3,93 V, indiferent de canal, adica nu variaza.Abia dupa ce m-am uitat mai bine in selector am vazut cum sunt dispusi pinii.Scuze.Pe selector mai este o eticheta mica pe care scrie:CTF 3510 A2113031044240238 323O sa incerc sa mai verific traseele.Bobinele din selector sunt in aer, nu au miez.

Link to comment
Share on other sites

Am reverificat traseele de frecventa intermediara. Nu sunt intrerupte.Selectorul de canale are doi pini notati F1 si F2 (sunt pinii de FI) si care, la verificare cu ohm-metrul, parca ar face scurtcircuit intr ei.Adica, sunt uniti fie in filtrul SAW, fie in selector.Este normal ? Asta sa fie problema ?Mentionez ca inca nu am scos selectorul, iar pt. a vedea unde se face scurt, pot dezlipi doar un pin de la selector.

Link to comment
Share on other sites

e normal sa fie asa.scoate selectorul afara si in felul asta poti sa vezi mai bine.poate fi un traseu intrerupt si nu ai cum sa-l vezi asa.e cam greu de scos,dar cu rabdare reusesti.eventual ii tai cu un cleste pinii(placa cred ca e multistrat,caz in care e foarte nasol de scos) ,dar in asa fel incit sa-i poti lipi la loc

Link to comment
Share on other sites

Ia vezi daca pe fiecare banda ai semnal cu pureci ( VHF1, VHF3, UHF ).Amplif. de RF sunt separate pe fiecare cale in interiorul selectorului (VHF/UHF )Trebuie sa fii sigur ca e din selector inainte de a-l scoate.Mircea are dreptate, iese greu la multistrat. Mai usor daca ai statie de lipit cu aer cald.

Link to comment
Share on other sites

Am scos selectorul.Am masurat sa vad daca exista contact intre pinii IF (F1 si F2) si nu este.Exista contact (intern) intre pinii 1 si 2 ai filtrului SAW (K2977M) din intrarea circuitului AFI (TDA9886).Am atasat poze cu selectorul si cu placa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines