Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Tavi

ateliere de depanare fara piese pe stoc

Recommended Posts

este incredibil dar exista foarte multe ateliere de depanare care nu au piese pe stoc si in momentul cand vine un tv la reparat comanda piesa care trebuie, uneori platind mai mult taxe decat piesa si facand clientul sa astepte in loc de cateva ore, cateva zile .si ma refer aici la piese uzuale : BU-uri ( 808 de ex ) , jungle , surse , etc - care daca depanezi in medie 2-3 tv pe zi este imposibil sa nu iti pice cateva din fiecare lunar exemple : cineva mi-a comandat in ultimele 4 saptamani odata pe sapt cate un tda8361 la 25 ron motivand ca la el in oras este 55 ron cand am intrebat de ce nu ia doua odata , a zis : lasa ca daca imi mai trebuie o sa comand eu, nu conteaza taxele si faptul ca astept, sa astepte si clientul , ca nu are incotro altcineva cu un atelier de service ( chiar reprezentanta service la diverse marci ) mi-a comandat TDA8170 cu 10 ron , 1 bucata cu prioripost ( cele din comert sunt proaste ) .... cand i-am spus ca poate mai ia ceva ce are nevoie totusi ca 10 ron e jenant ( il cunosteam bine, ii trimiteam si fara bani daca nu avea atunci ) a zis ca hai sa ia 2 bucati doar ca sa imi faca mie placere na ... ce parere aveti ? eu cred ca daca vrei sa ai un atelier cat de cat bun in care lumea sa vina stiind ca i se face televizorul rapid si bine , trebuie sa investesti initial niste bani in piese uzuale , urmand ca periodic pe masura ce se subtiaza stocul sa il refaci mai stiu eu pe cineva cu firma care intotdeauna comanda un singur tda4605 sau un tda3653 si se mira apoi de ce nu primeste pachetul ( cei de la firma care trimiteau au spus ca se saturasera sa completeze formulare la posta pentru nimic )

Link to comment
Share on other sites

Guest Vasile

Daca mergi in Sighetu Marmatiei nu au nici rezistente pe stoc dar altceva...Un vecin de al meu a tinut 2 saptamani un televizor la un jerpelit de atelier(cel mai bun de acolo) cam 2 saptamani pentru un amarat de condensator

Link to comment
Share on other sites

este incredibil dar exista foarte multe ateliere de depanare care nu au piese pe stoc ... ce parere aveti ?

motive:1-zgarcit(patron)2-lipsa concurenta3-incostienta4-acestia se bazeaza pe clienti fideli(ursuzi, lipsiti de transport, etc.)5-problema piesa?...deci raritate........bani in plus(suporta fraieru de client) :smt0036-se folosesc din recuperari.............................
Link to comment
Share on other sites

am trecut acu de curind pe la fostii mei colegi(servis la care se tin garantii la foarte multe marci) si am ramas masca cind unul dintre ei a plecat sa cumpere de la magazin 2 condensatoare de 100/50v :axe: cind l-am intrebat daca e un accident ca au ramas fara,mi-a raspuns ca se intimpla demult timp sa cumpere cite un cond,o rezistenta,s.a.m.d. nu le da bani patronul :rolleyes: si ca sa va faceti o idee,unul din depanatori tinea in atelier un daewoo de vreo 5 saptamini pentru ca nu avea un soclu pentru tub cu git subtire :weedman:

Link to comment
Share on other sites

Acest sistem se numeshte "just in time" , in constructzia auto se foloseshte f mult, are avantajul ca nu se mai chelt. cu depozite, stocuri etc, dar presupune o logistica impecabila, furnizori serioshi shi costuri mici de livrare rapida. Nu e cazul (inca) la noi. Deeeci, daca ai putea comanda un pumn de piese dimineatza shi sa vina dupa-masa un pushti pe scuter cu ele shi sa te coste livrarea un 10 lei acolo, ar merita...

Link to comment
Share on other sites

kilogram poate, nu gram banii aia pe care tu spui ca ii ai stocati iti aduc castig mai mare daca ii investesti in piese uzuale decat daca i-ai tine la banca , chiar si numai prin economia de taxe postale pe care o facila mine la atelier orice om intelege sa fac televizorul in aceasi zi sau de pe o zi pe alta , nu stiu de ce trebuia sa inteleaga ca trebuie sa astepte 3 zile , plus ca iti ocupi singur spatiul cu televizoare neridicate si ce faci daca ai gasit bu808 ars , il comanzi si cand il pui mai este si trafo linii ? alte 3 zile care trebuie sa le inteleaga omul ?iar firmele care trimit piese de pe o zi pe alta ... poate prin curierat rapid sau in cel mai bun caz prioripost daca apuci sa faci comanda devremedar ce faci ? platesti taxe postale la greu si in acest caz tu pierzi bani sau il incarci pe client a carui vina este doar ca a venit la tine si nu la mine de ex :binky:

Link to comment
Share on other sites

tara nui vorba de un bu sau tda 3653 este vorba de piese ca tda8362 sau tda 8140 sau tr. hr. ti tu asa ceva pe stoc ca o sa apara clientul pentru ele.si daca nu apare ce faci cu ele le arunci ca nu se mai folosesc ,de exemplu eu am vreo 5 bu 208d care nu le pot folosi la tv actuale.am o lista intreaga cu piese care au costat o gramada de bani si acum nu mai am ce face cu ele.

Link to comment
Share on other sites

si pe la mine colegii si ma refer la cei cu firme si ateliere nu la amatori au cam inceput sa faca la fel. Mai mult chiar, la piesele mai scumpe, de la 100-200 de mii in sus trimit clientul sa cumpere piesa. E un pic de stiinta aici pentru ca daca nu se rezolva tv-ul se da vina pe proasta caliatate a piesei ( sint chinezesti, domne, ce vrei ! ). Si chiar daca au piesa ( 100 de micro, un 3653 sau un BU banal ) omul mai face 2-3 drumuri pina " vine coletul " ca sa simta pe ce da banii !!!! Cu ocazia asta avind tot timpul in atelier 10-15 tv in diverse stadii lasa impresia ca sint foarte ocupati si asteapta sa fie rugati de clienti pentru a se ocupa de un tv cu toate ca repara si receptoare Cora sau Pescarus, fara nici o exagerare. Dar asa face lumea bani, unul din ei are deja 4 apartamente in Timisoara!

Link to comment
Share on other sites

Apropo de recuperari : Am comandat acum citiva ani niste CI si BU din recuperari la o firma vestita din Cluj si au venit la preturi mai mari decit cele noi. Cind am intrebat la telefon, mi-au spus ca " sigur ca sint mai scumpe pentru ca sint originale ! "

ce tepari !!!! Si te fripsei ???
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines