Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
TCM SERVICE

11AK46 - TV cu DVD Matsui

Recommended Posts

Acest televizor se comporta extrem de ciudat: porneste din stand-by, are sunet normal, dar ecranul nu se lumineaza.Masurat tensiuni, etajul final linii nu functioneaza.Nu ca n-ar avea tensiunile necesare, dar nu-i comandat.Masurand pe trasee, in momentul cand ating doar punctul de masura de 33V tv-ul porneste, si de-aici incolo merge normal.Daca-l las sa mearga e ok, daca-l opresc si-l las mai mult, povestea se repeta.Am inlocuit toate condensatoarele care ar putea influenta in vreun fel functionarea finalului de linii, dar in van.Sunteti de parere ca ar putea fi jungla de vina? Dar atunci cum de porneste, totusi, la atingere? Ce ziceti? Ati mai patit asa nasolie?

Link to comment
Share on other sites

Am folosit atat aparat analogic, cat si digital.Chestiunea pe care am observat-o mai recent este ca tv-ul porneste si daca testerul de masa nu face contact, adica este suficient sa pun un tester in punctul mentionat anterior si....gata.Porneste si merge apoi fara probleme.Pana a doua zi, cand defectul poate sa apara sau nu.

Link to comment
Share on other sites

Da, este foarte posibil...N-am gasit intreruperea respectiva, desi am cautat de mi-au sarit ochii.N-am observat alte puncte cu acelasi efect, cel putin nu pe aproape, si-i greu de observat, fiindca odata pornit tv-ul, defectul nu mai apare decat dupa multa vreme.Orice i-ai face.Privind prin prisma recomandarii tale, referitor la blocarea integratului, oare n-ar ajuta o decuplare suplimentara a circuitului respectiv? Eu asta am de gand sa fac acum, in disperare de cauza: pun o rezistenta de cateva sute de kilo si un condensator la masa.Ar trebui sa mearga, daca e asa cum zici tu.Merci de raspuns.

Link to comment
Share on other sites

iti sugerez urmatoarea smscherie.Sa presupunem ,ca 33v sunt luati de la b+ .Masori inainte de rez. si tragi o concluzie .Mai mult ca sigur, ca ai o decuplare catre selector ,care face fite .Deci maresti c de la selector .Mai poti sa intrerupi u var de la selector .Succes !!

Link to comment
Share on other sites

In cadrul aceluiasi brainstorming s-a rezolvat si acest tv, dar ma tem ca a fost o metoda putintel cam empirica.Am tot inlocuit condensatoare, observand ca atunci cand nu functiona tensiunea de 5v era usor prea mica.Ultimul inlocuit a fost c502 (pinul reset al procesorului) 47 micro/50V pe care l-am inlocuit cu unul de 100 de micro.De atunci defectul nu se mai manifesta.Am uitat sa precizez ca am invatat sa provoc defectul: oprind si pornind imediat tv-ul defectul se manifesta intotdeauna, fara sa fie nevoie de timp de asteptare.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines