Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masurarea parametrilor Thiele/Small


Vizitator VeGaATS

Postări Recomandate

Inductivitatea (evit cu buna stiinta folosirea termenului de inductanta) caracterizeaza o interactiune. Mi se pare absurd a vorbi despre ea în absenta unei interactiuni sau atunci când aceasta interactiune nu este posibila nici macar ipotetic. De aceea am pus întrebarea "filosofica" de mai sus. Sau, ca sa dau un exemplu ceva mai profan, ce importanta are culoarea unui obiect pe întuneric. (Va rog sa nu porniti o discutie pe tema legaturii dintre radiatia invizibila a corpului respectiv si culoarea acestuia în spectrul vizibil.)

Editat de franzm
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 114
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

franzm :La întrebarea dvs. "filozofică" v-am răspuns încă de la postul #101.Dar se pare că l-aţi ignorat, aşa că reiau ideea respectivă.Dacă mărimea caracteristică a unui rezistor este REZISTENŢA ELECTRICĂ,dacă mărimea caracteristică a unui condensator este CAPACITATEA ELECTRICĂ,atunci mărimea ce caracterizează o bobină de ce nu este INDUCTANŢA acesteia ?Şi despre ce fel de "interacţiuni" vorbiţi, că n-am înţeles nimic ?

Link spre comentariu

S-a explicat de mai multe ori cu argumente nu numai de catre mine dar se pare ca pt dumneavoastra trebuie sa existe un alt mod de explicare cu alte tipuri de argumente.

 

 

Am sa incerc sa detaliez un pic ca sa nu mai fiti asa de pornit din cauza unor fenomene pe care sustineti ca le stapiniti dar....

 

Ce inseamna rezistenta electrica?

Este, " babeste spus", fenomenul prin care un material / componenta se opune circulatiei curentului electric.

O putem defini fara a include si curentul electric? Daca da, atunci de ce termenul a aparut numai dupa descoperirea curentului electric?

 

Ce inseamna inducatanta?

Este, tot "babeste spus", fenomenul prin care un material / componenta se opune variatiei curentului electric.

Cum o definesti fara a include curentul electric? Daca este ceva ce nu tine de curentul electric (si de parametrii sai ca de exemplu variatia lui) atunci de ce termenul a aparut doar dupa ce a fost descoperit curentul electric?

Daca este un parametru care nu depinde de VARIATIA (implicit poate fi definita si frecventa) curentului electric, cum o masori in curent continu? Fara smecherii de genul timp de crestere a curentului pt a ne referim steady state fara salt la conectare etc.

Link spre comentariu

Cristian, presupun ca Dl Franzm s-a referit la interactiunea cu frecventa curentului electric.

 

Sesebe, asa cum este ipropriu sa spui ca valoarea ohmica a unei rezistente este direct dependenta de curent, la fel de impropriu este si sa spui ca inductanta depinde direct de frecventa. In ambele cazuri putem vorbi despre influente indirecte cauzate de limitarile componentei ( sau mai precis limitari ale materialelor folosite la constructia lor ), nu insa si factori decisivi. S-a aratat chiar aici in topic materiale unde permeabilitatea este practic fixa pe anumite game de frecvente, deci din start ipoteza variatiei frecventei ca factor decisiv asupra calculului inductantei cade. 

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări