Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
johnny79

Cine-i intelege?

Recommended Posts

Ma intreaba multi chestia cu TUNER TV pt. unitatea de calculator.Sincer e o porcarie.Parerea mea. Pai la 1,5 mil. modulul tuner,ociul ce se chinuie la monitor de 17 inch(bine fie 19),la care o unitate de calculator "respectabila" haleste vreo 400W....................La ALTEX e mai ieftin un tv de 21 inch (consum 60W) ....... si are si teletext. Dvs. ce spuneti?

Link to comment
Share on other sites

Exista si avantaje:-lucrezi in paralel pe PC si iti mai arunci un ochi si pe TV-poti inregistra rapid orice vrei fara probleme-poti face mai multe lucruri decat iti ofera un TV ordinar: teletext, sunet stereo,selectie benzi de sunet,zoom,filtre,PIP ... -cel mai mare avantaj- calitate impecabila a oricarui monitor fata de TV existente pe piata (geometrie, puritate, culori ..._E adevarat ca, in functie de tuner, calitatea nu este foarte buna, dar nu toti avem ochi de artist ...PS Unitatea nu consuma 400W, asta este maximul dat de sursa !

Link to comment
Share on other sites

Daca valorifici avantajele mentionate de Salex, tv tunerul e bun.Daca nu, pentru vizionari si eu prefer un tv ca lumea.Chiar daca lucrez in acelasi timp pe calculator.Chiar daca nu-i foarte important consumul de curent, tunerul consuma din resurse, ca nu toti stau asa bine cu RAM-ii si cu procesorul.Iar daca Pc-ul te satisface in configuratia actuala, te costa mai mult sa-l modernizezi decat sa-ti iei un tv bunicel, de aceeasi dimensiune cu monitorul, sau chiar mai mare.Ce am lucrat eu si mi-a placut: tv cu lcd, cu functiune suplimentara de monitor.Apasand un singur buton treci de pe tv pe monitor, si invers.

Link to comment
Share on other sites

In curand, orice TV va fi tot un computer, setat sa faca un singur lucru.Televizorul a fost bun, ne-a dat o paine, dar e pe moarte...Exista TV tunere externe, care merg fara PC, bagi direct monitorul la el. Se strica monitorul, il arunci si bagi alt monitor, acum gasesti CRT 17" la 80 RON. Costa tot atata cat o reparatie de TV.Parerea mea ca televiziunea va deveni o simpla aplicatie PC, televizoarele get-beget raman la personele de varsta a treia si la retarzi si nostalgici...Pe computer faci de un milion de ori mai multe...Cum asculti un mp3 pe TV, cum redactezi un document pe TV, cum trimiti un mail de pe TV?!

Link to comment
Share on other sites

daca tu nu ai reusit sa repari un tv asta nu inseamna ca televizoarele vor ramane la retarzi si pensionari iar restul populatiei va folosi tunere externe si monitoare crt dupa ce o sa iti treaca frustrarea si daca o sa reusesti sa te uiti la un televizor adevarat , vei vedea ca statul cu ochii in monitor nu e deloc acelasi lucru :smt006

Link to comment
Share on other sites

Tavi, nota 10! Cu felicitari! O fi spectaculos, practic, multifunctional computerul, dar eu, unul, nu prea sunt interesat sa trimit mailuri din dormitor, nici din camera de zi...Pentru mp3-uri exista combine adecvate, care citesc nu numai discuri, ci si carduri sau stick-uri de memorie.Da, computerul este o unealta cu care-mi castig painea, comunic, ma distrez sau imi practic hobby-urile, dar locul lui este totusi in birou sau atelier.Nu toti cei care nu-si transforma casa in centru de transmisiuni sau multimedia sunt retardati.De gustibus...stiti voi!

Link to comment
Share on other sites

mai apare o problema - cu care ma confrunt si eunu am loc in camera sa pun un TV :smt017 la monitorul de 17" pot sa ma uit linistit la un film stand intins pe pat si cu telecomenzile in mana (sunet, tuner, PC)un televizor nu isi are locul .... decat suspendat deasupra monitorului .... dar cum nu prea stiu din ce sunt facuti peretii blocului - risc ca in orice moment peretele sa cedeze, cade televizorul cu tot cu suport peste monitor .... din cauza socului poate sa cedeze si masa si se duc toate peste unitate ........ si m-am rezolvatasa ca un TV tuner de calitate este binevenit :supz: PS: nu am inca bani sa imi la o plasma si sa o atârn de tavan :smt003

Link to comment
Share on other sites

Pentru mp3-uri exista combine adecvate

La alea sa asculte cine nu a citit specificatiile Fraunhofer pt. standardul MP3, numai un computer poate reproduce INTEGRAL continutul unui fisier MP3, fara procesor minim 166 Mhz cu instructiuni MMX si 32 MB RAM nu poate fi vorba de MP3, un microcontroller cum e cel din "combina"nu va putea niciodata sa ajunga la aceste performante(poate doar un sistem embedded...dar iata ca din nou am ajuns la...COMPUTER)...sa vad eu combina sau DVD Player"stand-alone" cu proc la 500Mhz si vreo 128 sau 256MB RAM!!!
Link to comment
Share on other sites

Pun pariu ca 80% din populatie n-a citit instructiunile Fraunhofer, si asta nu-i impiedica sa asculte mp3-uri.Procentul de necunoscatori sau mai putin pretentiosi este cel putin la fel de mare si ei formeaza marea masa a clientilor nostri.Nu mai vorbesc de faptul ca un mare numar de utilizatori de mp3 habar n-au sa utilizeze un computer.Cu astia ce facem? Ca poate nici nu vor sa invete.Nu-i putem obliga, nici omori.Mai bine le vindem si le reparam combinele si televizoarele.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines