Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare unitate GT30L (AMCK701) pe Dell OPTIPLEX 745


Guest caineursu

Recommended Posts

Guest caineursu

Salut pe toata lumea! De putin timp am cumparat un sistem OPTIPLEX 745 (de ocazie) care functioneaza foarte bine. Din constructie este echipat cu unitate CD-ROM care este alimentata cu energie si date printr-un adaptor. Pentru a imbunatati sistemul, am cumparat (de ocazie) o unitate optica GT30L pe care nu pot sa o folosesc deoarece nu pot sa o alimentez cu energie (incompatibilitate intre mufa din calculator si cea de pe unitatea optica). Am gasit un “prelungitor” (mama-tata) pentru alimentarea unitatii optice dintr-un laptop HP unde sa conectez cablul SATA si sa cositoresc firele de alimentare de la vechea unitate. Am cautat, dar nu am aflat, care sunt tensiunile de alimentare si nici care este succesiunea contactelor la mufa unitatii DVD. Rog respectuos pe cei care m-ar pot ajuta, sa aiba bunavointa de a o face. Va multumesc!

Link to comment
  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest caineursu

Multumesc pentru promptitudinea raspunsului. Problema nu este sursa (care are o constructie particulara, nu seramana cu ce de pe sistemele obisnuite). Conectorul pentru alimentarea cu energie este unul cu mic, cu 4 pini - ca cele folosite la unitarile CD-ROM mai vechi.Din sursa vin 3 fire. Ma intereseaza conexiunea la unitatea optica.

Link to comment
Guest caineursu

Am un asemenea cablu dar nu-mi este de folos. Mufa Conectorul de care am nevoie este ca dimensiune egala cu cea din fotografia atasata (SATA), dar are o parte pentru date (unde pot pune un cablu de date SATA obisnuit - ingust) si alaturi are un loc unde trebuie sa aduc tensiunea de alimentare. Portiunea destinata alimentarii este asemanatoare cu cea pentru date dar are mai putine contacte iar cheia de siguranta este invers.

Link to comment
Guest caineursu

Maine voi cauta niste baterii si voi face cateva fotografii. Le voi posta pe forum pentru a fi mai explicit. Inca o data, Va multumesc pentru bunavointa de a-mi raspunde.Domnule Cristi, va doresc Noapte buna!

Link to comment
Guest caineursu

Buna seara!Am facut cateva fotografii, asa cum am promis, si am revenit pe forum. In prima fotografie sunt prezentati conectorii unitatii DVD si cel al “prelungitorului” (mama-tata).

post-42588-139829729571_thumb.jpg

Link to comment
Guest caineursu

Da, la adaptor se potriveste. Este situatia actuala. In felul acesta se alimenteaza unitatea CD de pe calculator. Din sursa pleaca 3 fire terminate cu un conector Molex. Pe mine ma intereseaza un cablu pentru alimentarea unitatii DVD, prezentata in primele fotografii (cele cu "prelungitorul"). Trebuie un conector care sa se potriveasca in spatiul liber de langa cablul SATA, montat deja... Deoarece nu am nadejde sa gasesc usor un asemenea cablu, doresc, asa cum am scris mai sus, sa identific care sunt tensiunile necesare alimentarii unitatii DVD si la care pozitie din conector se afla pentru acositiri fire pe "prelungitorul" prezentat in primele doua fotografii si pe care sa-l folosesc pe post de conector. As rezolva simplu si ieftin problema asta sacaitoare...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines