Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema in Sprint Layout


Postări Recomandate

Trebuie sa ai macrourile din Sprint, chiar daca este DEMO.Probabil ai umblat tu prin setari.Ca sa revii la macrourile "originale" din Sprint:1- Dai prima data click stanga pe Options si apare o fereastra ca in foto:post-17385-139829728662_thumb.jpg2- Apoi dai click stanga pe General Settings... din fereastra aparuta.3- Trebuie sa dispara fereastra veche si sa apara o alta fereastra ca in foto:post-17385-139829728688_thumb.jpg4- Acum trebuie sa dai click stanga pe Reset si se revine la setarile (macrourile originale) lui Sprint:post-17385-139829728704_thumb.jpgDaca nu se rezolva asa, incearca o noua instalare.P.S.Este posibil ca sa nu vezi macrourile in partea dreapta de la Sprint Layout.Dai click stanga pe iconita Mpost-17385-139829728718_thumb.jpgAcum ar trebui sa ai afisate macrourile ca in foto:post-17385-139829728721_thumb.jpg

Link spre comentariu
:aplauze :da Merci frumos, ai avut dreptate, am rezolvat-o, acum vad si modelele. M-am jucat putin cu programul si pare foarte interesant. Usor de folosit si are o grafica dragutza , dupa ce te apuci de treaba nu te mai opresti :rade: GeoMar, ai idee daca vreau sa fac un cablaj cu o forma aparte, alta decat dreptunghi sau cerc, cum se face ? De exemplu daca am nevoie de un cablaj de forma din poza ?

post-81867-139829728789_thumb.jpg

Link spre comentariu

... GeoMar, ai idee daca vreau sa fac un cablaj cu o forma aparte, alta decat dreptunghi sau cerc, cum se face ? De exemplu daca am nevoie de un cablaj de forma din poza ?

Sincer, nu am avut nevoie de cablaje cu forme mai "ciudate/speciale" sa zic asa.Acum pe moment, as proceda asa: as delimita forma cablajului printr-un traseu, apoi as aranja componentele/traseele in acea suprafata/forma delimitata de acel traseu.Traseul pentru delimitarea suprafetei/formei cablajului l-as pune pe alt layer (S2 sau 0) si din setari as seta o culoare adecvata pentru o mai buna vizualizare a suprafetei delimitate de traseu, ceva asemanator celui schitat in foto:post-17385-139829728976_thumb.jpgL.E.Pentru a realiza forma cablajului la dimensiunea corecta/necesara, poti folosi functia "Measure", cu ea masori distantele intre marginile cablajului ca sa fie exact cat ai nevoie, sau distanta intre diferite piese, etc.Un exemplu de masurare:post-17385-139829728984_thumb.jpg
Link spre comentariu

La metoda asta ma gandisem si eu initial, dar credeam ca exista in program vreo functie dedicata. Adica daca cer unei fabrici specializate de realizare a cablajelor un astfel de cablaj cu o forma mai aparte sa existe un fisier care sa le spuna si forma si dimensiunile exacte ale cablajelor dorite. In EAGLE situatia o sta la fel ?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am inteles, multumesc frumos. Mai am o intrebare. Daca am un traseu lat si vreau sa pun solder mask doar pe o zona din acel traseu cum procedez ? De ex. am desenat o zona de traseu si peste ea am desenat ul alt traseu , cu dimensiunile dorite pe care l-am facut solder mask. Problema e ca traseele de pe aceeasi parte sunt de aceeasi culoase si e foarte greu , mergi la nimereala, sa faci diferenta intre cele doua trasee suprapuse, cel fara solder mask si cel cu solder mask. Cum se procedeaza ?

Link spre comentariu

Pai, solder mask sunt layerele S1 (pentru superior) si S2 pentru (pentru inferior). Sau nu ma inteles intrebarea... Soldermask-ul nu trebuie sa aibe aceeasi culoare cu traseul de Cu... Schimba-le culorile daca au aceeasi culoare Options>General settings>ColorsL.E.:Am incurcat borcanele... Eu vorbeam despre Silkscreen, tu despre soldermask... scuze! Solder mask-ul este peste toate traseele, nu stiu daca se poate seta sa nu fie pe anumite trasee... Stiu ca se poate doar "astupa" un pad cu soldermask-ul...

Link spre comentariu

Uite ce vreau eu in poza de mai jos. Deci vreau un traseu de cupru lat. Traseul asta este acoperit de un lac protector. Pe acest traseu este un alt traseu care nu mai este cu lac pe el, ci acoperit cu fludor. Hai sa-i zicem ca e o portiune de intarire a traseului de dedesubt. Intre cele doua trasee (cel cu lac si cel cu fludor) nu exista nimic, ele fiind practic comune, lipite.

post-81867-139829733732_thumb.jpg

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări