Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect TV Grundig model T51-732/5 text cu sasiu CUC7303


Guest CMario

Recommended Posts

Buna ziua !Am un TV Grundig model T51-732/5 text cu sasiu CUC7303 la care siguranta S600 s-a ars pe timpul functionarii. Schimband-o, defectul s-a mentinut. Am schimbat T665 (BUL310PI) cu MJF18004C, D621 si D624 (1N4007) deoarece indicau a fi in scurt; am inlocuit si IC630 (UC3842). Am verificat D622, D623, D663, D662, C663, C667, C661, R661, R609 (PTC 96209) aparatul de masura indicand ca ar fi bune; am pornit TV-ul si defectul s-a mentinut, siguranta s-a ars instantaneu. Nu am experienta in depanari TV, am o schema de pe internet, iar intrebarea este in ce loc sa fac intrerupere de circuit pentru a rezolva problema pe etape. Va multumesc anticipat!

Link to comment
  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Va multumesc !Verificate cu aparatul de masura, acestea indica a fi bune; PCT-ul l-am inlkocuit initial, apoi am revenit deoarece indica valori rezistive diferite (mise pare a fi bun).

Link to comment

ca sa nu va ''bubuie'' siguranta de fiecare data,montati in locul ei 2 becuri legate in paralel.in momentul cind scurtul e ''izolat'' acestea nu se vor mai aprinde puternic.in prezenta scurtului,se vor aprinde.faceti testele cu bobina de demagnetizare scoasa din cupla si cu masurile de precautie necesare cind se lucreaza cu tensiuni si curenti periculoase,in speta 220v.intrerupeti circuitul care alimenteaza tranzistorul de putere din sursa,sa restrangeti aria de cautare.

Link to comment

Cea mai simpla solutie si ieftina si rapida ups001 la acest sasiu va scapa de multe dureri de cap si timp,eu am gasit si choper defect la acest sasiu si trafo linii,macar pentru test ups001 este o solutie rapida,daca choperul si trafo linii sunt ok se poate inlocui cu ups001,daca choperul este defect,se poate inlocui cu o sursa care se gaseste cu tot cu choper vine cu bu508 in primar merge foarte bine,stiu ca sunt destui colegi pe forum care nu sunt de acord cu ups001 si pe buna dreptate din cauza diferentelor de tensiune in secundar in stand-by si on dar pentru test si chiar functionare merge lasata la acest sasiu.

Link to comment
  • 10 months later...

Pentru a nu deschide alt topic am un televizor care a venit cu ecran alb ,cursa inversa vizibila  , la masuratoare tensiunea de 190 volti lipsa am gasit traful de linii intrerupt bobinajul in interiorul sau pe iesirea de 190 volti

Traful de linii este M29221-031.56a . tub philips de 21 inch , echivalentul ar fi HR6595 , dar nu l-am gasit , as dori daca puteti sa-mi spuneti cu ce altceva l-as putea inlocui ?

se poate inlocui cu hr6686 (fbt6686)

Link to comment
  • 7 months later...

Pentru a nu incepe un alt topic postez aici si problema mea pe care o am cu acest TV!

Ok TV-ul nu pornea...siguranta arsa...tranzistor in scurt(crapat putin)....integrat driver in scurt(crapat si el).Pana aici totul ok,am schimbat toti condensatorii de pe langa tranzistor si integrat..am verificat diodele si rezistentele am schimbat integratul...dar de fiecare data cand pun cate in tranzistor il arde in sec 2?...ce poate avea?(cu unele merge 2-3 min) 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines