Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

generatorul nu produce tensiune


Guest marean43

Recommended Posts

Guest marean43
:jytuiyu Salut! Am un generator3kw pe benzina chinezesc cu 220+380 care nu mai produce tensiune,doar 10v. La inelele colectoare fe pe rotor are rezistenta de 36 A si avr.ul e nou si are220 microfarazi.am incercat la perii cu 12 v dar nimic... va rog,dati.mi un sfat!
Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Scoate-i rotorul si freaca-l cu un magnet puternic, dupa care monteaza-l si porneste-l in gol. Dupa cateva secunde pune-i sarcina si vezi cum merge.Cand scoti rotorul verifica dioda de pe infasurarea rotorului. Daca are condensator pe stator, verifica-l/ schimba-l si pe acela. Dar cauza cea mai probabila e demagnetizarea cauzata de oprirea in sarcina.Intotdeauna se decupleaza sarcina inainte de oprirea generatorului, dar se mai intampla sa se opreasca din lipsa de benzina :rade:

Link to comment

Am remediat doua generatoare care nu mai produceau asa din senin, prin metoda asta.Nu garantez ca este rezolvarea valabila si in cazul de fata, dar e cel mai frecvent defect.Cum am scris anterior, demagnetizarea e cauzata de oprirea generatorului in sarcina sau chiar de un scurtcircuit in sarcina.

Link to comment

Daca are AVR inseamna ca este cu carbuni.Un defect intalnit de mine la un astfel de generator era oxidarea firului de aluminiu din bobina rotorului in lipitura cu cositor de la una dintre perii.Verifica cu un ohmetru (sau cu un bec de mica putere si baterie) daca ai continuitate pe carbuni cu unul din papucii de la AVR scos.Poate pui si niste poze.

Link to comment

Avr-ul nu are microfarazi, iar rezistenta rotorului de 36A e cam mare, in fine, daca ai incercat acei 12v la perii in timp ce mergea motorul si nu ai obtinut tensiune inseamna ca problema poate fi in stator, verifica daca legaturile firelor nu sunt oxidate pentru ca chinezii bobineaza mai mult cu aluminiu si ala nu sta prea bine la capitolul cositorire.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines