Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

conectare boxe nu se aud lafel ,

devdas_india

Recommended Posts

salut , am un mp3 player auto mp3-ul este pe un hyunday accent 99 pe spate am doua difuzoare de la doua boxe de camera de 30 w si 8 ohmi , cu membrana de carton , difuzoarele se aud tare si frumos , in fata am doua difuzoare sony explod,cu tiuter in mijloc,problema e ca cele din fata se aud foarte incet iar cele din spate se aud ok, , , cablurile care duc din casetofon pana la boxe au fost schimbate , toate , , si au fost legate plus la plus adika iesirea din cas e plus la boxa pusa tot la plus, am mai constatat ca daca scot boxele din spate nu se mai aude nici cele din fata , iar daca pum firu cu plus de la o boxa din spate pe tabla masini boxele din fata se aud ca cele din spate adika tare, am infersat din casetofon firele audio ca cele care erau in spate leam pus in fata se aude in fata da in spate nu , tot odata, am deconectat o boxa din spate si am pus alta boxa de la un sistem homecinema boxa nu are filtru si se aude ecou daca o pun pe cea care era hom made se aude calumea, SPER SA INTELEGETI CEVA , care e cauza ?

• Replies 17
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• devdas_india

7

• danb1974

2

• djdansmart

2

• stefanstudio

2

Sincer sa fiu, nu am inteles prea bine din descriere ce ai facut acolo.Ai putea sa faci o schita in Paint cu legaturile ? Sper ca nu ai legat de ex. difuzoarele Fata-Dreapta si Spate-Dreapta in paralel ?

Inainte de toate ai verificat la aparatul tau functiile fader/balans? Trebuie probat corect..legate firele corect..cine stie ce combinatii ai facut tu acolo..apeleaza la cineva mai priceput ca tine sa faca ceva teste concludente!

la balatna e reglat ok, , iar fiecare legatura la boxa e ok , de exemplu . la boxa fata stanga firele sunt verzi iar pe fiecare fir are eticheta care e plus care e minus , nu am legat firu verde cu firu maro care cel mare e de la boxa spate dreapta , toate sunt legate ok, dupa culori , am sa incer si cu alt casetofon ca mai am unu

Ai grija ca..am patit odata la unu audiola parca..nu se respectau culorile..adica verde cu verde..alb cu alb..etc..! Incearca sa conectezi pe rand cate un difuzor..ajutat de balans si fader ar trebui sa descoperi rapid conexiunile!

Ai grija ca..am patit odata la unu audiola parca..nu se respectau culorile..adica verde cu verde..alb cu alb..etc..! Incearca sa conectezi pe rand cate un difuzor..ajutat de balans si fader ar trebui sa descoperi rapid conexiunile!

am facut asta , de exemplu boxa fata dreapta nu canta , pana nu leg alta boxa indiferent care ca e spate stanga ca e stanga fata , , totusi dc se aude ecou , iar daca iau plusu de la boxa dreapta fata si pun pe masa de la masina canta mai tare boxa stanga fata si spatele se aude un pic mai incet adica dispare basuu,, ma gandesc sa nu fie de la casetofon ,

1.prima data deconectezi casetofonul 2. probezi fiecare difuzor in parte cu o baterie R6, de acea de 1,5V3. cu un ohmetru te asiguri ca niciun fir de la difuzoare nu are scurt cu masa (minusul) masini.4. cu un singur difuzor, probezi fiecare iesire in parte a casetofonului, dar: MARE ATENTIE LA TOATE CELELALTE FIRE SA NU LE ATINGI NICI INTRE ELE, NICI DE NIMIC (MASA MASINII) CA APOI ADIO FINAL !!!!

presupunand ca sunt corect legate si casetofonul sau ampliful este egal balansat lafel si melodia se pun 3 probleme difuzoarele sunt toate pe aceasi impedanta ? daca alea din spate e de si ala din fata e de 8 atunci se aude unu mai tare si unu mai incet2 daca un difuzor are 90 sau 92 db si unu are 98 clar se aude unu mai tare unu mai incet nu mai pun la socoteala ca difuzoarele sunt diferie din oroce punct de vedere si ca parametri si ca forma si tot ce vreti voi 3 chiar daca se aud egal banuiesc,cred ca tot se va auzi unu mai tare si unu mai incet dece? alea din spate sunt amplasate la nivelul urechilor (aproximativ) chiar daca sunt mai in spate totusi alea din portiere sunt amplasate jos aproape de picioare problema ta o au multi inclusiv tata care ma baraie la cap sa ii repar boxele la masina

presupunand ca sunt corect legate si casetofonul sau ampliful este egal balansat lafel si melodia se pun 3 probleme difuzoarele sunt toate pe aceasi impedanta ? daca alea din spate e de si ala din fata e de 8 atunci se aude unu mai tare si unu mai incet2 daca un difuzor are 90 sau 92 db si unu are 98 clar se aude unu mai tare unu mai incet nu mai pun la socoteala ca difuzoarele sunt diferie din oroce punct de vedere si ca parametri si ca forma si tot ce vreti voi 3 chiar daca se aud egal banuiesc,cred ca tot se va auzi unu mai tare si unu mai incet dece? alea din spate sunt amplasate la nivelul urechilor (aproximativ) chiar daca sunt mai in spate totusi alea din portiere sunt amplasate jos aproape de picioare problema ta o au multi inclusiv tata care ma baraie la cap sa ii repar boxele la masina aa pai ecoul ala se aude clar dela nerespectarea polaritatii INCLUSIV LA INTRAREA SEMNALULUI de multe ori apare un astfel de efect de ecou cand intra semnal r intra si l dar la lipseste masa

Daca se influenteaza boxele unele pe altele nu sint legate bineVerifica in primul rind cum sint iesirile de boxe din scula, de obicei fiecare boxa are firele ei complet separate de celelalte boxe

Daca se influenteaza boxele unele pe altele nu sint legate bineVerifica in primul rind cum sint iesirile de boxe din scula, de obicei fiecare boxa are firele ei complet separate de celelalte boxe

da asa le are separat, nu am amplificator , boxele sunt legate direct de le casetofon .diferenta de sunet e foarte mare , ca omi cele din fata au 4 iar spate au 8 , asa cred :d problma este ca daca pun plusu de la boxa din spate pe tabla masini , boxa fata stanga se aude tare , adica ca cele di spate , , dar boxa din spate care e atins plusu de tabla se aude incet ca cum se auzea cea din fata , am sa pun alt casetofon si vin cu detalii

am mai constatat ca daca scot boxele din spate nu se mai aud nici cele din fata

Înseamnă că ai legat în serie o boxă din față cu una din spate.Caută schema mufelor din aparat destinate difuzoarelor și apoi leagă câte un singur difuzor, îl verifici că funcționează și apoi treci la următorul.Inițial verifică dacă FAD-ul și BALANS-ul sunt reglate pe centru.

am mai constatat ca daca scot boxele din spate nu se mai aude nici cele din fata

inseamna ca sunt legate in serie,incearca cu o baterie de 1,5v sa probezi dif si vezi daca se aude zgomot in fata si spate

problema nu sa rezolvat dar sa , aflat dece face asa,1 am pus alt casetofon se aude lafel cum am specificat,2 boxele erau conectate bine , cum trebuie fara punte fara nimic,3 cauza , boxele sunt de 2 feluri , , cele din fata sunt pe 8 ohmi iar cele din spate 4, . in spate sun amplasate in spatele banchetei obligat se va auzi mai bine pt ca spatiu portbagajului, da rezonanta de boxe de calitate, iar in fata , la portiera nu e antifonata portiera, 4 cand am conectat boxa spate dreapta , nu se auzea nimic , iar cand am conectat boxa fata dreapta se auzeu amandoua , , cu diferenta de calitate de sunet dar fara ecouu, iar celelalte lafel leam conectat , se aud cum trebuie dar rezonanta difera ,concluzie, pentru o auditie buna, trebuie sa fie boxele lafel , si casetofonu de calitate ,