Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
dalu

Problema placa video (nv4_disp.dll)

Recommended Posts

Am in sistem o placa video GeForce 5700 pe care o suspicionez a-mi face de vreo 3 zile probleme mari. Deci ce se intampla ? Daca navighez pe internet sau folosesc sistemul in Office, deci daca nu cer resurse video puternice, sistemul merge fara probleme foarte multe ore. In cazul in care vreau sa folosesc un joc sau sa folosesc TV-tunner-ul , sistemul se blocheaza , fara sa mai asculte de vreo comanda, iar dupa un timp de ordinul unui minut, restarteaza. In BIOS setarile sant bune, in Windows Device Manager nu apar conflicte, driverul instalat pentru video este cel mai recent si anume 91.47 forceware. Totu-i OK ... :smt012 :smt017 dar calculatorul nu merge cum trebuie. :smt013 :smt102 . A... , sa nu uit , din cand in cand i-mi apare un mesaj ca am in sistem o ,, serioasa problema '' pe care l-am trimis la Microsoft, iar cei de acolo mi-au raspuns ca ori driverul ori placa video e cu probleme. Si acum ce va rog eu? Daca cunoasteti vreun soft care sa faca diagnosticare placii video din punct de vedere hardware, adica daca-i buna sau are cine stie ce naiba, va rog ajutati-ma :prayer: :prayer: . La placa video mai am garantie circa un an , dar nu vreau sa ma duc la aia pana nu am certitudinea ca ea-i de vina , ca sa nu-mi rada aia-n nas sau sa ma abureasca cu cine stie ce. :prayer: :prayer:

Link to comment
Share on other sites

Sal si eu am patzit asa dar la mine a fost de la driver ca tot asa am bagat si io 91... si imi facea probleme io am fx5200 de la microsoft producatoru ei baga ceva intre versiunile 81 su 84 si vezi apoi dar cand dezinstalezi sterge si registri cu RegCleaner Bafta eu de exemplu am 81.95 versiunea de driver si merge beton ;)

Link to comment
Share on other sites

SIS Sandra este soft de diagnosticare a componentelor (pe care eu l-am folosit)Altele: Fresh diagnose3D MARK <- recomandat de multi, insa mie mi-a placut mai mult Sandra

SIS Sandra i-mi zice ca totu-i ok. :smt017 :smt102 . Acu` dau jos 3DMark, ca, din cate i-mi aduc aminte, softul asta streseaza placa in 3D , adica tocmai unde-mi face mie figuri.

Sal si eu am patzit asa dar la mine a fost de la driver ca tot asa am bagat si io 91... si imi facea probleme io am fx5200 de la microsoft producatoru ei baga ceva intre versiunile 81 su 84 si vezi apoi dar cand dezinstalezi sterge si registri cu RegCleaner Bafta eu de exemplu am 81.95 versiunea de driver si merge beton ;)

Placa asta video e tare blestemata. Am mai avut probleme cu ea , in sensul ca nu merge bine decat cu driver-ii 56.72. Pana acum trei zile mergea perfect cu driver-ii astia. In urma cu trei zile am instalat software-ul pentru un web-cam pe USB si de atunci calc-ul a luat-o razna. Bineinteles ca am reinstalat Windows-ul , dar degeaba , chestia persista si la driver-ul cu care mergea perfect 56.72 , dar si la ultima versiune 91.47
Link to comment
Share on other sites

incearca sa iei driverul de pe situl producatorului(ASUS,GIGABITE,ETC)am patzit-o cu un fx 5200 care nu voia sa mearga pe detonator.era facuta de MSi asa k am luat driverul de la ei depe site si a mers perfectsi ps: sa nu mai cumparati placi video facute "pe vapor" sau facute de INNO3D -they suck

Link to comment
Share on other sites

incearca sa iei driverul de pe situl producatorului(ASUS,GIGABITE,ETC)si ps: sa nu mai cumparati placi video facute "pe vapor" sau facute de INNO3D -they suck

Nu-i facuta pe vapor, e facuta de Gigabyte chiar in Taiwan. Ideea-i buna, am sa caut pe site-ul Gigabyte. :supz: :supz:
Link to comment
Share on other sites

Cred ca o sa innebunesc :crazy: :smt093 . Am incercat vreo 30 de versiuni de driveri , am incercat cu o alta sursa,am deconectat pe rand diverse componente din calc, am re-re-instalat SO, si tot degeaba. Calc-ul , cum il supun la o prelucrare 3D ( deci jocuri in principal dar si TV-tunner ) , se blocheaza , iar dupa aia i-mi afiseaza celebrul ecran albastru , care-mi spune ca toate necazurile mi se trag de la <<< nv4_disp.dll >>>. Am cautat pe net si spre surprinderea mea , extrem de multe persoane au patit treaba asta, dar putinii care au remediat problema dau solutii contradictorii. Eu le-am cam incercat pe toate. Am pus o alta placa video in sistem si calc-ul merge perfect, fara restartari, dar placa video titulara, analizata cu diverse softuri de diagnosticare , arata cool. Maine urmeaza sa o incerc in alt sistem si daca-i defecta , s-o dau naibii la garantie si sa nu mai aud in vecii veciilor de Gigabyte GeForce 5700 Ultra .Amin. :axe:

Link to comment
Share on other sites

ar mai fi o incercare care nush daca ai facut apukate demonteaza tot pc-ul componenta cu componenta apukate si aspirele de praf tot si inainte de a monta placa de baza in carcasa scoatei bateria pt a reseta placa de baza si sterge toate componentele de praf aspirele la mine a dat roade de cateva ori :partyman:

Link to comment
Share on other sites

ar mai fi o incercare care nush daca ai facut apukate demonteaza tot pc-ul componenta cu componenta apukate si aspirele de praf tot si inainte de a monta placa de baza in carcasa scoatei bateria pt a reseta placa de baza si sterge toate componentele de praf aspirele la mine a dat roade de cateva ori :partyman:

L-am curatat si de praf si i-am resetat si bios-ul si tot degeaba, bagami-asi pu*a-n el. :smt027 . Multumesc totusi pentru buna intentie. :yawinkle: :smt006
Link to comment
Share on other sites

nush ce sa zic cam nasoala treaba :smt001 incearca sa o testezi pe alt pc akuma poate e devina si placa de baza daca e cam veche nush ce sa zic ciudat fenomen sau vezi temperatura placi video ca mi-am adus aminte io i-am pus cooler pe ea ca cand se incalzea incepea sa miste greu si partea cu ecranu albastru e din doua motive ori ai conflict intre componente sau driver nu e compatibil asa mi sa mai zis pentru partea cu ecranu albastru si ai grija ca poti sa strici hdd cu ecranele astea albastre :) -----------------------------------Incerc sa ajut si eu pe aici :d-----------------------------------

Link to comment
Share on other sites

Cred ca o sa innebunesc :crazy: :smt093 . Am incercat vreo 30 de versiuni de driveri , am incercat cu o alta sursa,am deconectat pe rand diverse componente din calc, am re-re-instalat SO, si tot degeaba. Calc-ul , cum il supun la o prelucrare 3D ( deci jocuri in principal dar si TV-tunner ) , se blocheaza , iar dupa aia i-mi afiseaza celebrul ecran albastru , care-mi spune ca toate necazurile mi se trag de la <<< nv4_disp.dll >>>. Am cautat pe net si spre surprinderea mea , extrem de multe persoane au patit treaba asta, dar putinii care au remediat problema dau solutii contradictorii. Eu le-am cam incercat pe toate. Am pus o alta placa video in sistem si calc-ul merge perfect, fara restartari, dar placa video titulara, analizata cu diverse softuri de diagnosticare , arata cool. Maine urmeaza sa o incerc in alt sistem si daca-i defecta , s-o dau naibii la garantie si sa nu mai aud in vecii veciilor de Gigabyte GeForce 5700 Ultra .Amin. :axe:

Placa video merge perfect in alt sistem , stresata la maximum in 3D cu ajutorul softului BurnInTest. Deci sa mai recapitulez o data:- placa baza+ placa video , in 3D si TV Tunner, blocheaza calc-ul si da restart;- placa baza + alta placa video = merge perfect;- placa video in alt sistem = merge perfect; In concluzie componentele sant bune , dar calc-ul nu merge :smt017 :smt102 :smt017 :smt102 :smt018 . Ce Dumnzeu sa-i mai fac?????
Link to comment
Share on other sites

Incearca si o versiune de linx ( eu am ubuntu ) si eu am avut probleme cu palca de baza...daca nu vrea sa prioneasca atunci ai ceva defect...daca nu-ti face figuri e ceva in soft...dacafaca figuri si acolo paote sa insemne ca e dusa placa video...

Link to comment
Share on other sites

Incearca si o versiune de linx ( eu am ubuntu ) si eu am avut probleme cu palca de baza...daca nu vrea sa prioneasca atunci ai ceva defect...daca nu-ti face figuri e ceva in soft...dacafaca figuri si acolo paote sa insemne ca e dusa placa video...

Ideea-i buna , dar nu-i practica :yawinkle: , pai cum sa m-apuc acum sa invat un nou sistem de operare ?? Habar nu am de Linux. :smt009 :smt022
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.






×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines