Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv Veryo model VER21P-A2

mercenarx

Recommended Posts

salutare!am pe masa tv-ul asta (chinezarie) , dar nu sunt sigur ce sasiu este pe placa am identificat urmatoarele inscrisuri : AK-TDA2111B , WD1F3841C. mai scrie OKANG (nu stiu ce ar putea fi)este echipat cu multifunctional TDA11106PS/V3/3 ,LA78040, sursa cu tranzistori

• Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mercenarx

12

• leoncris

7

• leo 17

1

Top Posters In This Topic

multumesc leoncris,cred ca asta e schema,cu aproximatie, deoarece la mine alimentarea este simetrica..un dump pentru multifunctionalul asta ? manifestare defect :imaginea translatata cu cca 5cm in jos (banda neagra de 5 cm in partea superioara a ecranului)am schimbat LA78040 ,fara rezultat , acum as incerca un dump (conzii pe +15v si -15v sunt ok)

a fost de vina un cond ceramic de cativa nano din pin 1si 7 LA78040 (nu pot sa specific exact ,cred ca e C404 ,fiindca nu se cunoaste marcajul bine, si schema ioc)m-a fatait ceva ,deoarece cu un alt dump portiunea de sus ramanea foarte putin nedesfasurata (cam 1cm) astfel ca am tras concluzia gresit ca e din dumpmi=am dat seama ca e defect de hard cand am vazut ca din service nu se poate modifica Vposi mai mult de atat cat era (in sensul celalalt , se modifica cat cuprindea...)in ms se intra cu V- la minim ,MENU-6483.

Adica ... 0.033uF.

exact ...insa m-am bucurat prea devreme...acum, este exact pe dos: imaginea este deplasata in sus , astfel incat se vede JOS nedesfasurat cam 3-4 cm..la un moment dat se desincronizeaza si pe H si pe V , isi revine pentru scurt timp, iarasi se desincronizeaza, aleator se defazeaza imaginea; la un moment dat se opreste complet... ce mai ,face aiurea rau de tot.am incercat mai multe dumpuri , inclusiv cu mem goala...nimicposibil multifunctional? cuart?am intalnit astfel de defecte date de jungla STV224X H, dar de multifunctional de acest tip inca nupareri?thx!
  • 2 weeks later...

dupa indelungi cautari ,schema este asta : http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... 29TOP.html

l-am repus pe masa hotarat sa ma razbun :d

(nu ma mai grabeste nimeni acum, sper sa-i dau de cap..)

este ultima zi in care intru in atelier, chiar am timp sa ma agit cu sondele si cu testerele..

pana acum am exclus dump-ul si tda 78040

ma apuc sa-i fac o cura de condensatori (cu toate ca tv-ul a functionat mai putin de un an...)

Deci cu bin_ul original facea la fel , deplasare imagine , desincronizare ... , sau doar imaginea deplasata si desincronizarea a aparut dupa schimbare bin si C_ul de 33n ?