Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest TehnoClub

Megavision Model DMQ1435

Recommended Posts

Guest TehnoClub

Salut, tv-ul socrului prezinta urmatoarea defectiune : Apare o banda ( de circa 2 cm ) verticala care se plimba de la stanga spre dreapta, sunet nu prezinta ( nici macar un chitzait ) iar fundalul este negru. Ajunge la mine la sfarsitul saptamanii, deci nu stiu ce procesor are :( . Am mai reparat un TEC ( Schimbat condensatorii din sursa :smt003 si cam asta este pregatirea mea ) Doresc o schema daca se poate... Multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

nu am gasit dupa modelul asta ,dar poate se potriveste asta.ar fi fost foarte util daca stiai procesorul

Nu am schema pe calculator dar nu e asta. Este la fel cu Megavision DMQ 2035; sasiul cred ca se cheama C52. Are sursa cu STR5103, TA8659 si M34300-230SP.
Link to comment
Share on other sites

Am un motiv pentru care am facut asta.Persoana care a deschis acest topic(TehnoClub) m-a contactat pe PM spunindu-mi ca are probleme cu acest tv.I-am explicat ceva,apoi am vazut ca primul lui topic a fost tot despre acest televizor .Intre timp a aparut si celalalt topic(ai dat si tu raspunsuri corecte acolo) la care am pus link(link care nu merge,trebuie copiat si pus intr-o noua pagina;CE BINE MERGE FORUMUL!!! URAAAAA! :supz: ;mai nou se sterg si pagini in care am postat;unora poate nu le convine ce am scris acolo-e vorba de Anunturi administrative) si am considerat ca respectivul user sa citeasca acolo mai mult despre defectele acestui model de tv.

Link to comment
Share on other sites

Guest amperu

Va salut! am si eu o prb cu un megavision dmq2035, in momentul in care ii dau sa caute programele le gaseste,le vad ,dar nu se opreste la nici unul, trebuie sa va spun ca aparatul a fost trasnit, nu mai pornea deloc dar am reusit sa-l resuscitez, dar asta cu memorarea canalelor mi-a pus capac, procesorul este un m3-4300, astept cu nerabdare un raspuns, Va multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Salutare la toata lumea ! :101 Televizorul in cauza ( Megavision DMQ 2035, sasiu C-52) prezinta imaginea asa cum se vede in poza. Sincer, am incercat sa caut acest defect pe net, dar nu stiu precis cum anume ar putea sa se numeasca... :jytuiyu As prefera sa il depanez singur, nu sa il arunc :cry: are valoare in familie :aut: Mentionez ca si daca bag semnal video prin AV input, tot asa se vede.Poza e facuta cu toate reglajele pe mediu - merg toate, dar nu pot sa aduc imaginea la normal din crominanta...Ceva idei de depanare? :freaza:

Link to comment
Share on other sites

Sau mai sigur tub uzat. Au avut tuburi Orion cu gat subtire si au cam 15 ani de functionare.Ca sa vezi daca problema e din crominanta dai toate reglajele (lumina, contrast, culoare) pe maxim si daca atunci cand reduci culoarea imaginea dispare atunci ai lipsa luminanta. Poti mari putin si tensiunea de screen din potentiometrul de pe trafo linii pana cand iti apare cursa inversa ca sa te lamuresti.

Link to comment
Share on other sites

Rezolvat ! :101

 

Multe Multumiri TV1 !!! :aplauze

 

Din nefericire , negasind nici o linie de intarziere din aia ca sa o schimb (nu aveam nici sasie TV color vechi, iar la magazinele de la Maica Domnului se uitau vanzatorii la mine parca le ceream heroina.. :ras: ) , a trebuit sa o repar - nu era o gluma pe cea veche...operatiune de"chinez batran" absolut oribila...

A implicat spargerea atenta a cimenutlui in care erau turnate componentele , refacerea traseelor , scoaterea mini-bobinutelor afara, masurarea , si , la 2 din ele, rebobinarea lor ca s-au intrerupt la demontare , precum si lipirea unui condensator smd la loc :rade: !

Dupa ce am montat totul la loc pe placuta , le-am acoperit cu colofoniu sa-si vada de treaba linistite pana la adanci batraneti. :dans:

 

Am pus si cateva poze cu operatiunea , in caz ca mai sunt "amatori de senzatii tari" ...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines