Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect al dracului...Samsung KS7A!


Recommended Posts

Salut!...un defect pentru profesionisti,-se da un tv-Samsung Mo.CW29M064N(chassis KS7A),un tv destul de valabil atunci cand mai functioneaza...si cu beleaua:porneste din telecomanda,functioneaza in parametrii,tensiuni perfecte,dar merge cand vrea el!....se opreste cand ti-e lumea mai draga,in prima secunda sau poate dupa 3minute,3ore,sau chiar dupa o zi sau doua!Nici eu nu sunt in domeniu de ieri de azi-dar nu stiu ce sa-i mai fac,asa ceva nu am intalnit ,tv este a unui nepot si a fost plimbat chiar si pe la Bucuresti pe la reprezentanta(este umblat 90% pe placa-pana si procesorul are lipituri!)...va dati seama pana si SERVICE-Samsung-a dat din umeri!!!Eu l-am studiat,analizat f.bine,in prima faza am crezut ca intra in actiune protectiile care le are,le-am eliminat treptat-NIMIC-aceasi treaba!...toate m-au dus spre sursa,si atunci am incercat sa simulez o alimentare cu optocuplorul alimentat separat-NIMIC-pur simplu nu mai porneste MORT!...cand il repun la loc-FUNCTIONEAZA-perfect pana se inchide iar,bineinteles cand vrea el(nu are nici o logica)...nu stiu ce gresesc de ce nu vrea sa porneasca cu optocuplorul alimentat separat!Daca ar fi mers sa fac simularea cu seapararea, de toate protectiile...m-as fi bagat pe sursa,asa m-a BLOCAT!...pur si simplu nu mai stiu unde sa mai sap!Daca cineva s-a mai lovit de asa ceva,va rog sa spuneti,astept...eu oricum o sa va tin la curent cu fenomenul.Mai jos o sa pun si ceva scheme.pdf si va multumesc anticipat.

Link to comment
  • Replies 23
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

nu cred ca e nevoie sa postati schema...cei care se ocupa cu asa ceva sigur au aceasta schema ...si se gaseste..pe internet samsung sasiu KS7A...Defectele de genul asta dau mari batai de cap si celor mai mari specialisti...sunt posibile multe cauze,pentru acest defect...de multe ori o fisura fina a cablajului....sau o lipitura "rece" la un terminal al unei piese...duce la oprirea tv-ului...dvs trebuie sa va dati seama ce "comanda executa" tv-ul atunci cand se opreste ....se opreste in st-by?sau sursa moare de tot? acest sasiu e cu (optiunea )PFC sau e o sursa normala ?ati verificat daca tensiunea pe condensatorul de 400v scade?si ar mai fi multe de intrebat...dar ...e destul de greu (cateodata) sa dai peste defect ...daca nu stii cum sa-l iei!si culmea ...clientul are senzatia ca e "un fir dezlipit" si ca nu ar trebui sa coste mult... :rade:

Link to comment

Salut!

 

am revenit,dupa cum am promis,o sa va tin la curent...din pacate dracul merge de 2ore fara oprire,toate sunt perfecte...+B=132V si Uc803=325Vcc si Ug2 conform menu service-normala!...l-am batut,l-am chinuit,am intors placa,l-am incalzit,am tensionat placa-NIMIC!..."merge de rupe"... :sparge: are pe dracul in el!...oricum se va oprii,dar cand?...este imprevizibil!...iar daca s-a oprit(MORT-fara standby),nu mai porneste din butoane sau telecomanda pana nu-l scoti din priza! :cry:

este varianta cu STR-X6750 si optocuplor PC123Y.

 

http://s6.postimg.org/t781h77wh/Fotografie_0024.jpg

Link to comment

Acelasi defect l-am avut zilele acestea.Pt ca eu primesc numai placile si neavand bobina deflexie SAmsung am trimis colegul la client sa faca proba si acolo.La fel, se opreste aleator.Am hotarat sa cumpere integratul de sursa si sa o luam de la capat.Oricum la acesta am gasit 2 cond umflati si traseul rupt de cel ce a incercat inainte sa inlocuiasca o sursa de 3,3V.Sa vedem cine gaseste primul ceva.

Link to comment

Daca nu are st-by ...atunci,suspecta e sursa....daca puteti sa adaptati o sursa ups001 ...ar fi bine ! aceasta nu are nici un fel de conditionare din partea procesorului...si tv-ul ar trebui sa mearga ...bineinteles ca nu ve-ti putea opri tv-ul din telecomanda ...si nici nu ar fi indicat sa o faceti :da

Link to comment

Dupa parerea mea trebuie clarificata situatia sursei in prezenta defectului:mai scoate ceva tensiune in secundare (poate sunt tens mici incat stby nu se mai vede) sau nu mai scoate nimic,tens zero.Tot in aceasta stare,cu defect prezent ,trebuie verificata prezenta tens de 310v de la puntea redresoare pana la pin 1 al strx.Faptul ca s-a umblat mult pe placa nu inseamna ca s-au schimbat si piese.Stim ca la asa defect primele suspecte sunt lipiturile si cand intram in criza de idei le refacem la gramada.

Link to comment

new updateacum vreo 2ore a murit iar!...imediat m-am bagat iar pe el,schimbat vreo 3 optocuploare,aceasi fenomen...am testat sursa cu becul(60 si 100W)...PROST!!!...chiar daca il scot din priza,la fel MORT,pana nu desurubez un pic becul sursa nu porneste,in momentul in care il insurubez la loc porneste sursa,se aude si releul,se aprinde ledul...si implicit becul de100W(intre masa si +B=130v).Dar am observat o chestie,daca scad tens.+B.133Vcc(putin cam mare) la 112-115V,se schimba comportamentul,bineinteles ca ingusteaza pe H si mareste dimensiunea pe V....dar daca le reglez dimensiunile H si V din menu-service...TV intra in parametrii,si cred ca se rezolva,cel putin asa cred! ...acum va intreb,cum as putea,sa-i trag un semireglabil in sursa?...astept.Thx.

Link to comment

Dupa parerea mea trebuie clarificata situatia sursei in prezenta defectului:mai scoate ceva tensiune in secundare (poate sunt tens mici incat stby nu se mai vede) sau nu mai scoate nimic,tens zero.Tot in aceasta stare,cu defect prezent ,trebuie verificata prezenta tens de 310v de la puntea redresoare pana la pin 1 al strx.Faptul ca s-a umblat mult pe placa nu inseamna ca s-au schimbat si piese.Stim ca la asa defect primele suspecte sunt lipiturile si cand intram in criza de idei le refacem la gramada.

prezenta tens. de 320Vcc pana la STR este!... si in functionare si cand e MORT(fara stand-by),scade putin la 310V...am pus si statia de aer cald pe el,am verificat si placa,nare nimic,nu face nimic cand o tensionez(poate are vreun contact imperfect,ceva)-NIMIC.este OK!
Link to comment

schimba STR_ul din sursa si condensatorii aia mici...optocuplorul si TL431 sunt ok 100%. IN STR e ceva cazut in circuitul de protectzie OLP (overload_protection) la pinul 5 sau OCP (overcurrent_protection) la pinul 7.Uite aici un defect in care tensiunile de iesire aveau riplu...pulsau pur si simplu..cu tranzistorul Q805 blocat functziona perfect...defect era chiar STR din sursa.

http://www.repdata.de/wbb2/index.php?page=Thread&threadID=67101

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines